látens iszákos

Alighanem vagyunk pár százezren. Van rendes munkánk, családunk, hagyományos szociológiai besorolás szerint mi vagyunk a középosztály. Nem balhézunk, kötelességtudóan ellátjuk a dolgunk egész nap, hasznos, sőt tiszteltre méltó tagjai vagyunk a társadalomnak. De este, mikor magunk vagyunk, vagy ha buli van... Én bort iszom. Ha valamit nem a nyilvánosság előtt üzennél, íme az e-mail: ejjelialkesz@gmail.com

alkeszek

Utolsó kommentek

szakirodalom

GA

Címkék

absztinencia (9) abszurd (1) ajánló (1) aknakereső (1) alekosz (1) alkesz típusok (1) alkohol (17) alkoholfogyasztás (1) alkoholista típusok (2) alkoholizmus (16) alkohol és gének (1) álszentek (2) anonim alkoholisták (1) antialkoholista troll (1) átbaszás (1) ázsiai gének (1) balaton (1) barátok (1) betegség (1) blog (1) boci az óriás (1) bor (28) borhamisítás (1) borkultúra (1) bor jótékony hatása (2) buék (1) bulizás (2) büntetés (1) caol ila (1) céges buli (1) churchill (1) countdown (1) csajok (1) család (3) daniels (1) diéta (1) diszkrimináció (1) edgar allan poe (1) edzés (1) egészség (6) életérzés (1) életmód (14) életvezetés (2) énblog (2) enzimek (1) évforduló (1) falusi turizmus (1) foci vb (2) fröccs (2) gének (1) gépszíjas (1) goldenblog (1) görögök (1) grúzok (1) gyerek (1) györköny (1) gyúrás (1) hazaút (1) hellókarácsony (1) hírek (2) híres (1) híres (1) híres iszákosok (7) hiúság (1) hosszúlépés (1) így isznak (1) irodalom (1) iszákos (2) iszákosok (3) iszákosok védőszentje (1) ittas vezetés (1) ivási szokások (13) ivászat (3) jack (1) james hetfield (1) jellinek képlet (1) jerking (1) józanság (1) kádárrendszer (1) karácsony (2) kiskorúak védelme (1) koktél (1) konferencia (1) közélet (2) középkor (1) kult (2) kultúr (2) kultúra (3) kurvák (1) látens iszákos (1) leszokás (3) máj (1) májvédő diéta (1) májvédő gyógynövények (1) májzsugor (1) máj védelme (1) másnaposság (2) másnapossság kezelése (1) médiatörvény (1) mérsékletesség (1) mérték (2) mértékletesség (4) metallica (1) minőségi bor (1) műalkohol (1) munkáltató (1) nagyivó (1) nagyivók (1) négy lépés (1) női egyenjogúság (1) nők (2) nyár (1) ókor (2) okosság (2) olaszország (1) online berúgás (2) oroszok (3) osbourne (1) ozzy (1) pálinka (3) pezsgő (1) pia (1) pincefalu (1) pincehegy (1) posztalkoholos állapot (1) pszichológia (1) ráivás (1) régészet (1) regisztráció (1) rendőrség (1) részegség (5) részeg csajok (1) retro alkesz (1) rock (1) róma (1) roncsfilm (1) rum (1) scotch (1) single malt (1) sör (6) sor (1) sörhas (1) statisztika (1) stohl (1) svábok (1) számvetés (1) szent bibiána (1) szent mónika (1) szilveszter (2) szintentartó alkoholista (1) szorongás (1) szümpozion (1) szüret (1) tablettás bor (1) tamada (1) thrax (1) tolerancia (1) tömény (2) történelem (3) törvény (1) tudomány (2) tudomény (1) vallás (1) való világ (1) védőszent (1) vendéglátás (1) veszély (1) vodka (6) whiskey (1) whisky (2) winston (1) zene (1) Címkefelhő

Veszélyes az út hazafelé

2010.02.08. 07:51 hillaby

Míg az otthon, ökörként magukban iszogató látens borisszáknak legfeljebb pár ajtóval, küszöbbel, asztallal és egyéb kiálló tereptárggyal kell megküzdeniük az ágy felé vezető rögös úton, addig a kocsmában, szórakozóhelyen vagy a kolléga házibulijában beitalozó egyéneknek valahogy lakásuk bejárati ajtajáig is el kell jutniuk.

Gyalogosan

Mindenki ismeri a lepukkant kocsmák környékén, azok zárása után a villanyoszlopokba kapaszkodó, hullámos útvonalat bejáró részegek közlekedési problémáit. A zebrán a zöld jelzés valahogy pár ezredmásodperc alatt elkezd villogni, pirosra vált, a sok hülye autós meg mind pont akkor ideges, amikor mi ittunk egy kicsit. A pincelejárók lépcsői csúnyán megviccelhetnek minket, ezért inkább a parkoló autókra támaszkodunk. Elaludni szerencsére kicsi az esélyünk, mert a meg-megszólaló riasztók mindig felébresztenek. Ha mégis arra kerül a sor, a hányás elég egyszerűen kivitelezhető, csak a legközelebbi fáig kell eljutni, aztán mehet is az ujjledugás. Az esetek többségében végül hazajutunk, még ha a későbbiekben nem is emlékszünk rá, milyen útvonalon.

Kerékpárral, egyéb emberi erővel hajtott járművel

A falvakban a részeg kerékpárosok látványa mindennapos, ahogy az árkokban szentségelő, megbokrosodott vasparipájukkal nem bíró iszákosok is gyakran megfigyelhetők. Részegen kerékpározni azonban nemcsak vicces, hanem egyrészt szigorúan tilos, másrészt sajnos igen veszélyes is. A legtöbb halálra gázolt biciklista olyan tajtrészeg falusi bácsi, aki kivilágítatlanul próbált eljutni a szomszéd faluig, és miközben a józanság hegyére vezető képzeletbeli szerpentinjén haladt, természetesen a közút teljes szélességét igénybe vette, a kamion meg pont rossz fázisban kapta el. Mindenesetre érdekes, hogy a pesti romkocsmák környéke jó időben tele van lakatolva bringákkal - gondolom ők semmi alkoholosat nem fogyasztanak odabent... A roller és a görkori is felmerül a kocsmából hazajutás eszközeként, de főleg az utóbbi, lévén igen labilis, nem tűri a magas alkoholszintet. Azért három sörig még én is elgörkorizom hazafelé. (Még mielőtt keresztre feszítenének, azt nem tilos. Bár ettől még úgyis megkapom a magamét.) Na de részegen biciklizni? Soha! Ellenben egy közeli ismerősöm pár liter bor után sikeresen nekikerekezett egy járdaszigetnek, melynek hatására egy szép előreszaltót mutatott be a trolimegállóban várakozók nem kis örömére. Elmondása szerint sem autókat, sem járdát nem látott a környéken. Szerencsére nem törte össze magát, és nem is hajtott át rajta egy kamion.

Autóval

Sajnos ez a téma is idekívánkozik. Merthogy ugye senki sem vezet részegen, csak mindig azok, akik végül balesetet szenvednek vagy akiket igazoltatnak... Számunkra, felelős italozók számára nyilvánvaló, hogy részegen nem ülünk kocsiba, viszont érdekes kérdés, hogy mennyi ideig részeg az ember? Figyelem! Az, hogy valaki nyolc órát aludt, még nem jelenti azt, hogy másnap reggel vezethet: tegyük föl, valaki éjfélig elfogyasztott 1,2 liter bort, ezután lefeküdt aludni. Reggel nyolckor volán mögé ül: ekkor, ha az átlagos 1 dl óránkénti ürülési sebességet vesszük alapul, még mindig több mint egy pohár (2-3 dl) bor hatása alatt van!

Busszal, metróval, villamossal

A tömegközlekedési eszközök használata italos állapotban is megengedett, és bizony a legtöbb fiatal az éjszakai buszokat használja a buliból történő hazajutásra. Az ilyen hajnali buszozás két veszéllyel fenyegetheti a megfáradt utasokat: egyrészt az álmosság általában a jó meleg ülésben tör a delikvensre, minek hatására másodperceken belül elalszik. Többször megesett velem is duhaj koromban, hogy már csak egy megálló volt hátra a Lehel térig, amikor egy szempillantás alatt a Kökin találtam magamat, ahol a bosszús buszvezető azzal ébresztett, hogy már kétszer megtettem az utat oda-vissza, úgyhogy ideje leszállni. Végül metróval jutottam haza, hajnali ötkor, pedig amikor elaludtam, még csak fél kettő volt. A másik, ennél súlyosabb veszélyforrás a szerencsétlen utazóra törő hányinger, ami a legtöbbször nem képes várni a következő megállóig, és kitessékeli belőle a másfél liter boroskólát. A buszvezető persze ilyenkor még idegesebb, úgyhogy igyekezzünk mértékletesen fogyasztani, vagy a buszmegálló melletti zöldterületen alkalmazzunk egy megelőző, torokpiszkáló hánytatást.

Vonattal

A tömegközlekedés ezen formája sokkal megbocsátóbb a részegekkel szemben, tudniillik a vonaton van WC, és szerencsére általában annyira undorító, hogy elég ha csak benyitunk, és máris elhányjuk magunkat, még az ujjunk torkunkba dugdosására sem lesz szükség. Az elalvással viszont fokozottan vigyázzunk a nagy távolságok miatt, esetleg kérjük meg a  szemben ülő, alvászavaros, keresztrejtvényt fejtő nénit, hogy szóljon Martonvásárnál.

Taxival, sofőrszolgálattal

Amennyiben a buliba saját autóval mentünk, a visszaútra sofőrszolgálatot kell igénybe vennünk - már ha ittunk alkoholt (vagy egyéb tudatmódosítót fogyasztottunk). Összességében kb. ugyanannyiból jövünk ki, mintha taxit hívtunk volna retúr, talán annyiban izgalmasabb az utazás, hogy hazafelé a saját kocsink épsége miatt is aggódhatunk. Főleg a belassult érzékelésünk miatt látszólag százszoros sebességgel közlekedő, minden irányból felénk száguldó autósok réme képes pár rossz percet okozni a hazaúton. A taxizás valamelyest nyugisabb, itt csak egész kevés problémánk akadhat: először is, el kell tudni mondani, hova akarunk menni, különben az utazás kudarcba fulladhat, vagy rossz esetben a taxis dönti el, hogy hova visz minket, és az biztos nagyon messze lesz. Útközben a közeledő hányinger legapróbb jelére is kérjünk kényszermegállót a taxis kollégától, ne próbálkozzunk az epikus ablakon kihányós mutatvánnyal, azt csak nagyon kevés ügyfélnél nézik el a taxisok. Fizetéskor lehetnek problémák, ha már a számolás nem megy - elővigyázatosságból igyekezzünk mindig többet visszakérni, mint amennyit kiszámoltunk.

Összefoglalva, hazafelé menet a főbb teendők: útvonal észben tartása, hányóhelyek figyelése, értékeink és mindenki testi épségének megóvása. És még egyszer: ne merészkedjünk közútra semmilyen járművel sem, sőt, gyalog is csak akkor lépjünk az úttestre, ha nagyon muszáj.

42 komment

Címkék: alkohol veszély életmód életvezetés részegség hazaút

A bejegyzés trackback címe:

https://latensiszakos.blog.hu/api/trackback/id/tr141734524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kps 2010.02.08. 09:12:13

Asszem a sofőrszolgálat és a görkori kivételével már mindet próbáltam, különböző véralkoholszintek mellett. Ezen belül az ablakonkihányós formációt helyközi buszjáraton sikerült megvalósítanom, bár a sofőr maga ajánlotta fel a kényszermegállás lehetőségét, miután szemügyre vett a felszálláskor. Csekélynek tűnt azonban az esély, hogy leszállásom után valóban meg fog várni.
Előzetesben jelzem, hogy az összes kommentelő, akinek rendszeres problémát okoz a hazajutás buli után, ALKESZ mint állat, velem együtt. :) Mitröhögök ez nemisvicces...

wpet 2010.02.08. 10:08:07

Kösz Hillaby, remek lett. És külön örülök, hogy az ittas gépjármű vezetésről szóló részben megemlíted az alkohol ürülésének idejét, mert ezt kevesen tartják be, azt hiszem.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.02.08. 10:12:23

@wpet: Köszönöm. Az egy deci bor per óra csak közelítés. Senki se hivatkozzon erre a posztra, ha szondáztatják :D.

stoppos76 2010.02.08. 13:39:23

@hillaby: No meg sokk függ az ember szervezetétől. Egy haverommal jártunk egy időben kocsival bulizni, de ottalvósra. A másnap úgy nézett ki, hogy ha én vezetek jogsi ugrik, ha meg ő, akkor semmi gond. Mondjuk ő hamarabb kidőlt, de sokkal hamarabb ürítette is az alkoholt a szervezete...

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.08. 16:08:21

A biciklivel csak elindulni nehéz...

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.02.08. 16:47:25

az óránkénti 1 dl bor kb. stimmel, talán valamivel gyorsabb a lebomlás. az biztos, hogy másnap csak délután merek vezetni. (függ persze a testsúlytól, nemtől, eü-állapottól...)

www.hazipatika.com/topics/alkohol/calc

itt egy kalkulátor, szerintem nem teljesen ok, e szerint 1 liter éjfélig legurított bor után nem ülhetnék kocsiba másnap estig.

kukatr 2010.02.08. 16:56:59

általában teleporttal megyek haza. gyors, kényelmes, pontos.:D

nyari mikulas (törölt) 2010.02.08. 17:12:13

tegyük föl, valaki éjfélig elfogyasztott 1,2 liter bort, ezután lefeküdt aludni. Reggel nyolckor volán mögé ül: ekkor, ha az átlagos 1 dl óránkénti ürülési sebességet vesszük alapul, még mindig több mint egy pohár (2-3 dl) bor hatása alatt van!

Nem, ez akkor lehhe igaz, ha ejfelKOR fogyasztott volna 1.2 litert. Teljesen mas a helyzet, ha este mondjuk este nyolckor kezdte, orankent 3 dl-rel. Akkor ugye reggel nyolcig az orankenti 1 dl lebontasaval eppen 1.2 litert bontott le!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.02.08. 17:14:26

@éjjeli_alkesz: Tőlem rendőr többször azt kérdezte szondázás előtt, hogy az elmúlt 12 órában fogyasztottam-e alkoholt. Nem volt soha ilyen problémám, de mintha tényként kezelték volna, hogy nem lehet annyit inni, ami 12 óra alatt nem ürül ki. Pedig de.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.02.08. 17:16:36

@tamaskodo: direkt nem számoltam pontosan :), pl. hogy nehogy elfáradjak

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2010.02.08. 17:20:55

@tamaskodo: Számolni csak pontosan, szépen ... :)
Házi feladat: Ha 20 éve iszol 3 dl/óra sebességgel és a lebomlás sebessége 1 dl/óra és minden nap 8 órát alszol és alvás közben nem iszol, van-e még hová hazamenned? :)

kacce 2010.02.08. 17:39:52

Biciklivel. De tajtrészegen még nem próbáltam, csak szalonrészegen, úgy poén :)

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.02.08. 17:47:57

@kacce: de azt nem szabad!!! BTW, egyszer voltam Szigeten a barátnőm öccsével. Úgy terveztük, h hazabiciklizünk ketten, azaz hogy vázon elviszem. Az első kanyarnál felborultunk, de persze úgy, hogy ő dőlt el hátrafelé, mivel oldalvást ült. Na akkor mondta, hogy menjek csak haza egyedül, ő majd elbuszozik :-). Az Árpád-hídon egyszer megkerepeltem a korlátot a kormányommal, de hihetetlen léleknemjelenlétemnek köszönhetően nem repültem bele a Dunába. Különben most nem olvashatnátok ezt a posztot, kb.

Rahsid 2010.02.08. 18:08:00

Egyszer volt szerencsém végignézni egy ablakon kihányást mozgó járműből, ami történetesen egy busz volt. Az valami kurva vicces volt ahogy szerencsétlen részeg kisbarátom gyomra tartalmát dobta ki az ablakon, majd a hányás kenődött végig az üvegen, az emberek meg csak néztek megrökönyödve, hogy na, akkor ez most mi a fasz???

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.02.08. 18:16:45

én is örülök, hogy megemlítetted a másnapos autózást. Egy egyetemi csoporttársam pont egy másnapos sofőr balesete miatt halt szörnyet (nem tudta, hogy az illető azelőtt ivott, azért ült be mellé reggel). A sofőr, egy amúgy okos, egyetemista csaj, letöltendőt kapott, mondhatni kettétört az élete. De meg is érdemelte.

Shadwell 2010.02.08. 18:20:29

Nekem hazajutáshoz a "teleport ital" válik be. Ha indulnék a szórakozó helyről kérek gyorsan 1.5dl finom votkát, behajintás után' mindig otthon az ágyamban ébredek... Nem kel taxi, nem kell kerékpár' túrókat!

Shadwell 2010.02.08. 18:23:03

@Rékuc: Valószínüleg ott a vezetési tapasztalat hiánya is nagyban közrejátszott.

SimiTomi 2010.02.08. 18:31:56

@kukatr: Igen, a teleport jó barát. Bár az enyém elromlott legutóbb, dematerializálta a telefonomat és a riasztót sem kapcsolta ki a lakásban...

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.02.08. 18:37:25

@smtm: nekem pedig egyszer a szemüvegemet nem hozta el odaátról :)

SimiTomi 2010.02.08. 18:40:28

@hillaby: Igen, sajnos a szemüveg kényes probléma. Én eddig még megtaláltam, de nagyon furcsa helyeken...

krakkói vonat 2010.02.08. 18:42:29

Nagyon jó írás! A vonatos részen szakadtam! :) Teleport? Próbáljatok meg egyszer italosan seprűvel hazamenni... :D

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2010.02.08. 19:37:39

@Rékuc: "A sofőr, egy amúgy okos, egyetemista csaj, letöltendőt kapott, mondhatni kettétört az élete. De meg is érdemelte. "
Miért is érdemelte meg? Nem lehet, hogy ő a második áldozat?
Halkan kérdem: ha megússza baleset nélkül, akkor is leköpjük? Vagy, akkor most ő a derék polgár, akivel emelt fővel fogunk kezet? Mennyi a különbség? Egy hirtelen fékezés előtte?
Sajnos, az élet nem ilyen egyszerű. Nem csak a rosszak bűnhődnek.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.02.08. 19:59:36

@Álszentfazék: Mennyi a különbség?
Egy felelős döntés.

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.02.08. 20:08:35

Azérz a sötétben megbúvó, sőt vándorló dohányzóasztal által generált veszélyt se becsüljük le.:)

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.02.08. 20:14:50

@Levéltáros: @tamaskodo: nézzétek meg azt a fránya kalkulátort, amit linkeltem. ha 8 és éjfél között betolok 8 pohár bort, akkor szerinte halálos alkoholmérgezést kapok. mostanság nem próbáltam, de pár hónapja még többnyire túléltem.:)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.02.08. 21:01:57

@éjjeli_alkesz: Kalkuláltam, és szerintem nem rossz ez a kalkulátor. A hétvégi fogyasztásomat beírtam, és eljutottam az aluszékonyságig. Tényleg így volt. Ami nagyon enyhén hangzik, de ezután már csak a kóma és a halál jön. Hát, most egy darabig szünetelek, utána pedig mérték.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.02.08. 21:08:44

@Levéltáros: Ja, elég borzasztó. Sosem tudhatod, hogy amikor nyugovóra térsz, akkor az most alvás lesz, kóma vagy halál... Bár abban a helyzetben mindegy is, jöjjön, aminek jönnie kell. Csak ne fájna utána annyira az ember feje.

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2010.02.08. 21:25:13

@Rékuc: A felelőtlen döntés az volt, amikor beült a volán mögé ittasan (ha egyáltalán tudta, hogy még van alkohol a vérében, hiszen, ahogy mondtad, másnap volt). Tehát, akkor minden ittas sofőr életét ketté kell törni? Mert megérdemli? Hiszen, az, hogy lesz-e baleset, már a szerencsén múlik. A felelőtlen döntés független a kimeneteltől.
Nem ellenzem a büntetést, de - ismétlem - az élet bonyolult. Bizony, szerintem a sofőr is áldozat, mi meg:
Álszentek vagyunk mindahányan, s az évek szállnak, mint a percek,
véred kiontott harmatával irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.02.08. 21:57:45

@Álszentfazék:@Rékuc: a közlekedési balesetek elég speciálisak. kb. itt fordulhat elő az, hogy egy látszólag banális szabályszegés, - vagy még az sem, hiszen a sofőr felelőssége sokszor abban merül ki, hogy tévesen nem az útviszonynak megfelelő szebességet választott, ami mondjuk csak az adott kanyarban derül ki - a létező legsúlyosabb, halálos eredményt okozhat. Nem nehéz belátni, hogy az ilyen esetekben van a legnyagobb szakadék a tettes vétkessége, és az általa okozott szörnyű eredmény között. kivétel az ittas vezetés, ott ez a szakadék nem akkora, mindenki, aki piásan, vagy csatak másnaposan kocsiba ül, számolhat azzal, hogy valami gebasz lesz, és annak ő lesz az okozója.

fujita 2010.02.09. 01:17:16

don't drink and drive.. ennyi
bringát talán.. de azt is éjszaka, üres járdán, vagy kihalt bringaúton. ott nem ölsz meg senkit és te is max egy zakóval túléled

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.11. 00:33:22

Az a mondás járja, hogy ahová legalább 3 ócska kerékpár van támasztva, ott kocsmának kell lennie. Egy ismerősöm mesélte, hogy haverja ezt a mondást komolyan vette és megláttak egy zöldségest, ahol megvolt a minimum 3 kerékpár. Erre ismerősöm hitetlenkedett, aztán bementek, és hátul valóban ott volt a kocsma.

Amúgy a mondás "helyesen":
Don't drink and drive, take a joint and fly.

fujita 2010.02.11. 22:17:33

@Zabalint: a mondással maximálisan egyetértek!

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.02.15. 20:21:24

Merre jársz, Látens kolléga? Miféle posztban mesterkedsz titokban? Mi a hétvégén Egerben voltunk, folyt is a jó bor rendesen!

jamesz 2010.02.16. 13:46:54

Mostan az van, hogy nagyon rákészülök egy nagy ivásra. Hajnali ébredések, izzadások,veszekedések, fosások miatt(i) tisztítókúrával egybekötött rákészülő-önmegtartóztató edzés.
Nem tudom meddig és hogy bírom, de muszáj.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.02.16. 14:46:44

@jamesz: Bírni fogod, bírnod kell. Amikor túl sok volt, pihenni kell egy kicsit, én ezt májszabadságnak hívom. Annyit kell inni, hogy még jó legyen! Pl. nálam napi 4-5 dl jófajta bor. Ha ezt túllépem, négy nap májszabadság. (Ez a mostani "mérték".) A hétvégi egri ivákolás miatt pl. most is májszabin vagyok csütörtökig.

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.02.16. 22:12:14

@hillaby: eh, ez az, hogy semmilyenben. elkezdtem pár dolgot, de a főnök megintcsak engem talált meg egy kiemelt, szigorúan határidős faszsággal. mint bloggazada szígyenkezek is rendesen.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.17. 18:37:59

Bizony, remek írás, sajnos jó ideig nem lehettem jelen virtuálisan itt, jó újra veletek!

mokkaczuka 2010.02.17. 20:34:25

@boO.2.0: Nálunk hajón volt hasonló. Újságíróként dolgoztam, és egy fotós kollégával küldtek ki a Lánchídnál horgonyzó Spoon hajóra, az volt a feladat, hogy nagyon be kell rúgni, és utána ki kell próbálni egy bizonyos kijózanító italt (akkor vezették be a piacra). Valami tizenhat Unicum+sör kombót nyomtam be néhány óra alatt, fotós kolléga dettó, de ő már előtte is fogyasztott, így aztán mosolygósan a korláthoz ment és átokádott rajta.

A poén csak az volt, hogy mi a Spoon felső fedélzetén rúgtunk be, alattunk elegáns káváház volt, marha nagy táblaüvegekkel, és kolléga épp azt hányta le. Romantikázó párok és külföldi turisták előtt csorgott le a rettenetes lé... :)))

Ő nem is érte meg a szer kóstolását, én ellenben igen, benyomtam egy üveggel, és meg kell mondjam, hogy hatott. Útközben okádtam egyet, de amikor hazaértem, már egész jól voltam, és másnap reggel se volt semmi katzenjammer. Tizenhat Unicum+sör után!

wpet 2010.02.18. 08:54:30

@éjjeli_alkesz:

Mondjál fel, akkor lenne szabadidőd és írhatnál egy rendes durvánivós alkeszblogot. :)

mokkaczuka 2010.02.18. 21:05:59

@wpet: ja, az volt az. 2003 forró nyarán...
süti beállítások módosítása