látens iszákos

Alighanem vagyunk pár százezren. Van rendes munkánk, családunk, hagyományos szociológiai besorolás szerint mi vagyunk a középosztály. Nem balhézunk, kötelességtudóan ellátjuk a dolgunk egész nap, hasznos, sőt tiszteltre méltó tagjai vagyunk a társadalomnak. De este, mikor magunk vagyunk, vagy ha buli van... Én bort iszom. Ha valamit nem a nyilvánosság előtt üzennél, íme az e-mail: ejjelialkesz@gmail.com

alkeszek

Utolsó kommentek

szakirodalom

GA

Címkék

absztinencia (9) abszurd (1) ajánló (1) aknakereső (1) alekosz (1) alkesz típusok (1) alkohol (17) alkoholfogyasztás (1) alkoholista típusok (2) alkoholizmus (16) alkohol és gének (1) álszentek (2) anonim alkoholisták (1) antialkoholista troll (1) átbaszás (1) ázsiai gének (1) balaton (1) barátok (1) betegség (1) blog (1) boci az óriás (1) bor (28) borhamisítás (1) borkultúra (1) bor jótékony hatása (2) buék (1) bulizás (2) büntetés (1) caol ila (1) céges buli (1) churchill (1) countdown (1) csajok (1) család (3) daniels (1) diéta (1) diszkrimináció (1) edgar allan poe (1) edzés (1) egészség (6) életérzés (1) életmód (14) életvezetés (2) énblog (2) enzimek (1) évforduló (1) falusi turizmus (1) foci vb (2) fröccs (2) gének (1) gépszíjas (1) goldenblog (1) görögök (1) grúzok (1) gyerek (1) györköny (1) gyúrás (1) hazaút (1) hellókarácsony (1) hírek (2) híres (1) híres (1) híres iszákosok (7) hiúság (1) hosszúlépés (1) így isznak (1) irodalom (1) iszákos (2) iszákosok (3) iszákosok védőszentje (1) ittas vezetés (1) ivási szokások (13) ivászat (3) jack (1) james hetfield (1) jellinek képlet (1) jerking (1) józanság (1) kádárrendszer (1) karácsony (2) kiskorúak védelme (1) koktél (1) konferencia (1) közélet (2) középkor (1) kult (2) kultúr (2) kultúra (3) kurvák (1) látens iszákos (1) leszokás (3) máj (1) májvédő diéta (1) májvédő gyógynövények (1) májzsugor (1) máj védelme (1) másnaposság (2) másnapossság kezelése (1) médiatörvény (1) mérsékletesség (1) mérték (2) mértékletesség (4) metallica (1) minőségi bor (1) műalkohol (1) munkáltató (1) nagyivó (1) nagyivók (1) négy lépés (1) női egyenjogúság (1) nők (2) nyár (1) ókor (2) okosság (2) olaszország (1) online berúgás (2) oroszok (3) osbourne (1) ozzy (1) pálinka (3) pezsgő (1) pia (1) pincefalu (1) pincehegy (1) posztalkoholos állapot (1) pszichológia (1) ráivás (1) régészet (1) regisztráció (1) rendőrség (1) részegség (5) részeg csajok (1) retro alkesz (1) rock (1) róma (1) roncsfilm (1) rum (1) scotch (1) single malt (1) sor (1) sör (6) sörhas (1) statisztika (1) stohl (1) svábok (1) számvetés (1) szent bibiána (1) szent mónika (1) szilveszter (2) szintentartó alkoholista (1) szorongás (1) szümpozion (1) szüret (1) tablettás bor (1) tamada (1) thrax (1) tolerancia (1) tömény (2) történelem (3) törvény (1) tudomány (2) tudomény (1) vallás (1) való világ (1) védőszent (1) vendéglátás (1) veszély (1) vodka (6) whiskey (1) whisky (2) winston (1) zene (1) Címkefelhő

A bevállalós álszentek - ennyi még belefér

2010.03.26. 07:22 éjjeli_alkesz

A cím ugye oximoron, de az imént láthattuk, hogy létezik a jelenség. Továbbra sem politizálunk, de a múltkori posztunkban pedzegetett kérdéskörre kiváló példa az új jobbikos lazafiúról felpakolt képgaléria, összevetve az illető hivatalos életrajzával, és mindez összevetve a hivatalos ellen-reakcióval. Nem akarom megismételni a számtalan más blogban levezetett bölcsességeket, de ilyen képeket előrángatni bárkiről lehet, aki normális, átlagos fiatalként tengette életét, sőt még egyetemista is volt. (Na jó, a pöcspumpa talán kuriózum, de úgy vélem, mindenki behelyettesítheti a maga extrém baromságával.) Ráadásul vesztére megbízott a fotóapparáttal felszerelt barátaiban. Namost, elég sok fontosemberről vannak nekem is hasonló képeim, meg nekik is rólam, de sosem lennék akkora patkány, hogy ezzel visszaéljek, és nem csak az ellenérdekű muníciótól tartva. Még akkor sem, ha számomra ellenszenves politikai fontosemebernek készül az illető, sőt semmikor. Ennyit a módszerről.

Hogy mi van a képeken? Hát egy talajrészeg fiatal fazon, aki ennek a helyzetnek megfelelő adekvát szituációkban ábrázoltatik. Kein Problem.
 

Aber: Aztat írja – nyílván nem magától, hanem a PR ember így gondolta eladhatónak -: ...evangélikus parasztcsaládból származik. Meghatározó érték számára a magyar föld szeretete, a munka becsülete, a hit megélése és a hagyományok ápolása. Számos társadalmi szervezet tagjaként a művelt és kulturált ifjúságért, valamint a nemzeti összetartástudat erősítéséért dolgozik.

 

Nos, nyilván a két dolog nem fér össze, érezzük, hogy a valós én, és a prédikáló, példaképként állított PR-én köszönő viszonyban sincs egymással. Klasszikus álszentség, ipi-apacs, basszameg.

 

De nincs vége, jön a Szóvivő csaj, és azt mondja – a sok politikus faszság mellett, miszerint ez a lejárató kampány része, meg az egész az előtt volt, hogy jelölt lett stb...- hogy náluk ennyi még beleférÉs a kulcsmondat: „miért ne dolgozhatna a művelt és kulturált ifjúságért az, aki egyetemistaként ilyet csinált egy buliban?” Ha mi itt nem akarunk álszentek lenni, akkor ebbe nehéz belekötni. Mindenki nézzen magába, idézze fel ifjú korának féktelenül bulizós emlékeit, sőt ismerőseiét is. Aztán azt is, hogy azóta kiből mi lett. Hamar kiderülne, hogy annyi a különbség, hogy akkor még nem volt digitális gép, a negatívokat meg részegen elkeverte, akire rábízták. Vagy nincs ennyire genyó ismerősünk.

 

Itt egy pillanatra fellebben az álszent függöny, emberi orcát ölt a vérkomoly mozgalom, de csak egy másodpercre, aztán igazítanak a sminken és marad a hivatalos kemény, értékelvű, kulturált, fegyelmezett, valláserkölcsi alapon álló hivatalos üzenet, benne a pöcspumpás iszákossal, akinek a saját korai énjét kell majd a helyes irányba terelgetni. Én úgy kommunikáltam volna az egészet, hogy a fiatalok értékelvű nevelését azért bíztuk rá, mert jól ismeri azon mélységeket, ahonnan a fiatalokat ki kell rángatnia. Mi csak annyit fűzhetünk hozzá innen, hogy többet kéne innia, mert láthatóan nem bírja. Minden buliban bealudni, na az tényleg gáz.

 

ps: összevetették a kérdést a korábbi füvezős, gay-büszkeséges kolléga esetével is, és a szóvivő hölgy azt mondta, az sokkal durvább. Legközelebb jövünk azzal, hogy félig absztinensként milyen jól esik pár spontán elhajlás, majd Hillaby írását közöljük. :)

 

ps2: nyilvánvaló, hogy bár az eset politikai részére eleve nagy ívben tettünk, ez a vonal még így sem hozza lázba olvasóinkat. ezért, ha úgy tetszik, a fenti szöveg helyett következzék egy dal, a méltatlanul mellőzött Hiperkarma zenekartól. ezt hallgatva mindig elfogyasztok egy pohár borot, ezúttal szekszárdi kékfrankost - nem ismert termelő műve. 

 

 

7 komment

Címkék: közélet alkohol életmód álszentek

A bejegyzés trackback címe:

https://latensiszakos.blog.hu/api/trackback/id/tr201869159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.03.28. 11:25:30

melyik írásomat is? Egyébként nagyon jó bejegyzés, kolléga. Első :D:D.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.03.28. 11:28:03

Érdekes, hogy az absztinens fogalommal hoztál összefüggésbe. Tudod, hogy ez nálam tavasszal hogy működik: egyszerűen kevésbé vagyok parázós hangulatban, és kevesebbet is agyalok azon, hogy mennyit iszom (ld. a másik blogot, meg hogy azt is télen kezdtem). Azért megiszom a magamét!

Szalacsi_Dezső 2010.03.29. 09:01:20

Erről aza régi vicc jut eszembe, amikor az egyetemisták kissé kapatosan dalolászva mennek hazafelé a sűrű, sötét éjszakában. Megállítja őket a rendőrjárőr és igazoltatja őket. Aztán meg akarják őket büntetni csendháborításért. Szó szót követ, a jard csak nem enged a diákok érveinek. Végül a döntő érv: - Ugyan már rendőr elvtársak, hát legyenek már elnézőbbek kicsit, hiszen maguk is voltak egyetemisták.
Ilyen képeket bárkiről lehetne találni, ha csak nem a digitális korszak előtt járt egyetemre. (szerencsére én igen :-)).
BTW: Nem folytatódik a híres iszákosok sorozat?

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2010.03.29. 18:06:48

Mért kell mindig az Álszenteket ütni? Nincs más ellenség?? :))

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.03.31. 23:48:18

@hillaby: egyszer már elvileg írtam kommentet, de sitty, elszállt.

szóval arra az írásodra gondoltam, amin vélhetőleg jelenleg is mesterkedsz. mondjuk híres iszákosok, az irodalom nagy merítéséből. :)

a félig absztinens az meg én lennék, bocs, hogy belekevertelek :)

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.03.31. 23:52:13

@Álszentfazék: áá, csak valahogy felsejlett egy színházi emlék, de már elmúlt.
süti beállítások módosítása