Feltalálták a műalkoholt! És itt most nem a Kiskőrös-Kecel környéki héttablettás borokra gondolunk. Az index cikke szerint, ha ezt nyakaljuk, ugyanolyan hatást gyakorol ránk, mintha eredeti, cefrealapú alkoholt fogyasztanánk. Ellazulunk, feldobódunk, olyan spicc-szerűen, de be nem rúghatunk. Sőt, ki-ki saját kedvenc italára hajazó formátumban juthat a szerhez. Lesz bor, sör, vagy akármilyen jellegű műszesz. Hogy miért is jó ez? Állítólag ehhez nem lehet hozzászokni (??), és a kijózanodás is pikk-pakk megvan, egy ellenszert tartalmazó tabletta formájában, és végül garantáltan nincs katzenjammer sem. Az idealista tudósok szerint ez a találmány képes arra, amire az addiktológusok, a 20-as évek amerikai (vagy később Gorbacsov) szesztilalma nem volt: felszámolni az alkoholizmust. Kész, 5000 évnyi probléma letudva.
Miért is nem hiszünk ebben? Aki csak a hatás miatt iszik, annál szóba sem kerülhet, hiszen nem lehet tőle beseggelni. Ráadásul a legtöbb megrögzött piásnak, még a prolinak is, van kedvenc söre, töménye. Nem beszélve azokról, akik szeretett italukban messze nem csak az alkoholtartalmat látják, hanem annál sokkal többet. Vegyük a minőségi borok kedvelőit, akik ismerik a kedvenc boruk termelőjét, azt, hogy melyik dűlőről származik a szőlő, hogyan érlelik gondosan a palackozásig. Erre a rétegre nem lehet rátukmálni a szintetikus cuccot. Ugyanez megvan a whisky(key), vodka vagy konyak rajongói esetében is. A nyugati világban ez a típus a piások jelentős hányadát adja, többit a masszív alkeszek, akik megmosolyogják a szalonspiccet. Az északiak, meg az oroszok pedig harsányan kiröhögik. A muzulmánok az egyetlenek, akik már tényleg megoldották kérdést, éppen ezért nem számítanak potenciális vevőnek. Hát akkor kinek/minek erőlködnek?
Ami a hozzászokást illeti, szintén hiteltelennek tűnik a dolog, a fő hatóanyag, a benzodiazepin, kiválthat toleranciát, fizikai függőséget, addikciót és a megvonási tüneteket a szer elhagyásakor. (wiki)
Az öt perc alatti kijózanodás és a garantált másnaposságmentesség mondjuk nagyon bejönne, de összességében maradok a száraz vörösnél.
Utolsó kommentek