látens iszákos

Alighanem vagyunk pár százezren. Van rendes munkánk, családunk, hagyományos szociológiai besorolás szerint mi vagyunk a középosztály. Nem balhézunk, kötelességtudóan ellátjuk a dolgunk egész nap, hasznos, sőt tiszteltre méltó tagjai vagyunk a társadalomnak. De este, mikor magunk vagyunk, vagy ha buli van... Én bort iszom. Ha valamit nem a nyilvánosság előtt üzennél, íme az e-mail: ejjelialkesz@gmail.com

alkeszek

Utolsó kommentek

szakirodalom

GA

Címkék

absztinencia (9) abszurd (1) ajánló (1) aknakereső (1) alekosz (1) alkesz típusok (1) alkohol (17) alkoholfogyasztás (1) alkoholista típusok (2) alkoholizmus (16) alkohol és gének (1) álszentek (2) anonim alkoholisták (1) antialkoholista troll (1) átbaszás (1) ázsiai gének (1) balaton (1) barátok (1) betegség (1) blog (1) boci az óriás (1) bor (28) borhamisítás (1) borkultúra (1) bor jótékony hatása (2) buék (1) bulizás (2) büntetés (1) caol ila (1) céges buli (1) churchill (1) countdown (1) csajok (1) család (3) daniels (1) diéta (1) diszkrimináció (1) edgar allan poe (1) edzés (1) egészség (6) életérzés (1) életmód (14) életvezetés (2) énblog (2) enzimek (1) évforduló (1) falusi turizmus (1) foci vb (2) fröccs (2) gének (1) gépszíjas (1) goldenblog (1) görögök (1) grúzok (1) gyerek (1) györköny (1) gyúrás (1) hazaút (1) hellókarácsony (1) hírek (2) híres (1) híres (1) híres iszákosok (7) hiúság (1) hosszúlépés (1) így isznak (1) irodalom (1) iszákos (2) iszákosok (3) iszákosok védőszentje (1) ittas vezetés (1) ivási szokások (13) ivászat (3) jack (1) james hetfield (1) jellinek képlet (1) jerking (1) józanság (1) kádárrendszer (1) karácsony (2) kiskorúak védelme (1) koktél (1) konferencia (1) közélet (2) középkor (1) kult (2) kultúr (2) kultúra (3) kurvák (1) látens iszákos (1) leszokás (3) máj (1) májvédő diéta (1) májvédő gyógynövények (1) májzsugor (1) máj védelme (1) másnaposság (2) másnapossság kezelése (1) médiatörvény (1) mérsékletesség (1) mérték (2) mértékletesség (4) metallica (1) minőségi bor (1) műalkohol (1) munkáltató (1) nagyivó (1) nagyivók (1) négy lépés (1) női egyenjogúság (1) nők (2) nyár (1) ókor (2) okosság (2) olaszország (1) online berúgás (2) oroszok (3) osbourne (1) ozzy (1) pálinka (3) pezsgő (1) pia (1) pincefalu (1) pincehegy (1) posztalkoholos állapot (1) pszichológia (1) ráivás (1) régészet (1) regisztráció (1) rendőrség (1) részegség (5) részeg csajok (1) retro alkesz (1) rock (1) róma (1) roncsfilm (1) rum (1) scotch (1) single malt (1) sor (1) sör (6) sörhas (1) statisztika (1) stohl (1) svábok (1) számvetés (1) szent bibiána (1) szent mónika (1) szilveszter (2) szintentartó alkoholista (1) szorongás (1) szümpozion (1) szüret (1) tablettás bor (1) tamada (1) thrax (1) tolerancia (1) tömény (2) történelem (3) törvény (1) tudomány (2) tudomény (1) vallás (1) való világ (1) védőszent (1) vendéglátás (1) veszély (1) vodka (6) whiskey (1) whisky (2) winston (1) zene (1) Címkefelhő

A szuperego alkoholban oldódik

2010.01.23. 09:11 éjjeli_alkesz

Bor vor kolléga az alkohol pszichére gyakorot hatását elemzi, legalábbis az azonnali következményekre hívja fel figyelmünket. Az írás a logika szabályait szigorúan követve tömören foglalja össze, miért is volna jó, ha a szorongásainkkal józanul néznénk szembe. (Ezúton bátorítom továbbra is t. olv. közönéget, hogy témáinkba vágó gondolatait ossza meg velünk a jobbra látható mélt használva.) Következzék tehát bor vor elmélkedése, és mivel a téma továbbgondolásra érdemes, egy kis ráadás.

 

"A pszichológusok körében jópofa mondás, miszerint a szuperego a személyiség alkoholban oldódó része. Ezzel jól magyarázható a jelenség, amikor egy szerény, szótlan fiúcska nagydumás, hőbőrgős, netalán agresszív lesz, hiszen a társadalmi normáknak való megfelelésért, a bennünk lakozó ősi állat megfékezéséért felelős személyiségrészünk „feloldódott”. Valóban, az alkohol kitűnő szorongáscsökkentő, egy cimborámnak konkrétan orvosa tanácsolta, hogy igyon – miután összefoglalta dióhéjban, mi minden nyomja a szívét.

A szuperego kifejezés rövid magyarázatára szolgáltató jelleggel azért kitérünk, hogy ne kelljen azon keveseknek sem gugliznia, akiknek csak homályosan rémlik, miről is van szó. Szóval a végletekig leegyszerűsítve, az ember személyisége három részre osztható: az id (ösztön-én), az ego (én), végül a felettes én (szuperego). Ebből az id az ősi, állati ösztönöket képviseli, ezért akit csak az éhség, a szomjúság, az életösztön és a szexuális vágy mozgat, az tkp. egy állat. Az ego egy fokkal kifinomultabb, az ösztöneinket összhangolja a valós lehetőségekkel, a külvilág által szabott - nem erkölcsi hanem racionális - lehetőségekkel. Tehát az id alapján ráugrunk az utcán az első jó csajra, az ego révén viszont leszólítjuk, és megpróbáljuk hazavinni, de ezzel még többnyire nem felelünk meg a társadalom szigorú elvárásainak, mert ezért a szuperego felel, amit viszont a nevelésünknek, szocializációnknak köszönhetünk. A család, az iskola és a környzet lassan belénk veri, hogy mi a jó és mi a rossz. (éjjelialkesz)

"A szuperego normáinak a megsértése, a szülői szeretet elvesztését és az azzal járó szorongást idézi fel. Ez a szorongás tudattalan, de bűntudatként élhetjük át." (wiki)

Ám amit sokan elfelejtenek, az az, hogy a szorongásnak komoly szerepe van a psziché egyensúlyában. Ideális esetben az ember nem iszik, ráadásul időnként kiszáll a mai világ diktálta rohanó tempóból és lelki életet él. Magába merül. Megvizsgálja mi történt vele a napokban, milyen hatások érték, milyen érzelmek támadtak benne, és így tovább. Úgy is mondhatnám meditál. Mondjuk reggel, ébredés után egy negyed órát. Meg lefekvéskor nem filmre alszik el, hanem végig gondolja, mi történt aznap, mi lesz holnap. Meg napközben, mondjuk ebéd után. Ha így cselekedne: feldolgozná azt a rengeteg hatást és benyomást, ami naponta éri, fejlődne az önismerete, fejlődne a személyisége, bölcsülne és egészségesebb lenne. Egészségesebb, mert a szorongás, a meg nem oldott konflikuts pszichoszomatikus tüneteket produkál, hosszútávon nagyon komoly betegségeket.

A szorongás azonban csak tünet. Ha piával lenyomom, a kiváltó ok ott marad a háttérben, a feszültség gyűlik. Ahogy a test fájdalommal jelzi, hogy hékás, baj van, figyelj ide, úgy a szorongás a lelki túlterhelést jelezheti.

A tanulság valami olyasmi, hogy nem okoz feltétlenül nagy rumlit ez a folyamat, hogy piával működöm jól, de okozhat. A legtöbb, amit veszítünk vele, hogy fejlődjünk és tanuljunk olyan dolgokat, amiket a pszichénk elintézne magától, ha hagynánk. Ehelyett megrekedünk azon a szinten, hogy ugyanazokat a rossz válaszokat adjuk ugyanazokban a necces szituációkban, sokszor furcsa hangulatok kapnak el, és nem értjük miért, rossz kedvünk van, bár nincs rá különösebb okunk, stb

Amitől igazán nehéz ez a meccs, hogy ha abbahagyod a piálást, akkor egy darabig rosszabb. Van hogy sokkal. Az eredmények meg lassan jelentkeznek, de már két hét kihagyásnál érezni lehet valamit, hogy koncentráltabb és kiegyensúlyozottabb vagy – bár ez biztos alkattól is függ. Ráadásul a piálást abbahagyni semmiség ahhoz képest, hogy a hétköznapi pörgéséről leálljon az ember."

 Mindez így igaz. Csak pár felvetés.

- Mellékesen megjegyzendő, hogy igen sokan nem azért isznak, mert szoronganak. 

- Érdekesebb talán, hogy vannak olyanok is, akik mondjuk úgy, nagymértékben a "szuperegojuk" rabjai. A bor vor által is említett csöndesen gátlásos figurák, ha leisszák magukról a beléjük vert, vagy akármilyen módon kialakult felettes énjüket, akkor kezdenek elfogadhatóan viselkedni. Magyarán ha az ilyen kockafejek bekapnak pár pohárral, akkor válnak alkalmasá arra, hogy egyáltalán társasági lényként viselkedjenek.

- A szorongás vagy inkább feszültság feldolgozásának az a módja, hogy pár pohár bor mellett, de józanul értékeljük a kiváltó okokat, szerintem rendben van. Két pohár borral nem elnyomom a gondokat, hanem higgadtabban tudom végiggondolni.  

Végül még valami. Ha baráti körben összejövünk, kifejezetten nem baj, ha leszarjuk a magasabb szintű társadalmi értékrendet. Ezért nehezen fogadnám el, hogy efféle bensőséges közegben egy darabka kis szuperego is legyen bennünk. (Persze nem hugyozunk az asztal alá, meg hányni is kimegyünk, de úgy vélem, ilyenkor az ego is éppen elég.

71 komment

Címkék: alkohol szorongás józanság pszichológia életvezetés

A bejegyzés trackback címe:

https://latensiszakos.blog.hu/api/trackback/id/tr651691118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.01.23. 11:50:46

...szóval miért is jó feldolgozása a lelki túlterheltség miatti szorongásnak, ha pár pohár borral elnyomom?

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.01.23. 12:07:25

@manókomment: ejnye, pont nem a szorongás borral történő elnyomásáról van szó. feltételezve, hogy a szorongás egy hosszabb állapot, azon nem segítene két pohár bor, csak a redszeres ivás, az meg ugye hová vezetne. csupán arról van szó, hogy van aki idegesen kevéssé képes elmélyült, elemzó gondolkodásra, mint 3 dl bor után kicsit ellazulva. aztán rendezve a rendezendőket józanul szépen megteszi, amit tennie kell. de persze mindenki másképp működik.

Nebameg 2010.01.23. 12:09:57

Nagyjából igaz is, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy majd mindenki iszik, amennyiben szórakozni vágyik....

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.01.23. 12:16:42

Akkor már értem, hogy a fényűző bálok elején miért keringőznek, a végén meg nyakkendő és zakó nélkül miért üvöltik együtt azt a szar aranyeső hulljon ráját. :)

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.01.23. 12:17:16

@éjjeli_alkesz: közben átíródott a poszt?? mondjuk jobb is.
nekem két pohár (0,4 l) bor nem józan mérlegelést jelent, azért az talán nem csak az én korlátoltságomat illusztrálja, ha nehezen egyeztetem a "pár pohár bor mellett, de józanul értékeljük" kitételt - akkor minek a pár pohár bor?
(remélem erre nem az jön, hogy most az a macsó, akinek 4 deci bor meg se kottyan, és aki spiccesen nem józan, az génhibás...)

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.01.23. 12:28:14

@manókomment: nem, nem íródott át.

mint mondtam, mindenki máshogy van ezzel. én pl. így, kegyed meg amúgy. oszt ennyi.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.01.23. 12:30:51

@éjjeli_alkesz: azzal hogy van mindenki másképp, hogy lelki terhek okozzák a szorongást, amit pár pohár bor elnyom? van, akinél ez csodálatosan megoldja a szorongást előidéző valóságos problémát is?
(és mi ez a "kegyed"? mégis bunkózni kell, anélkül nem megy?)

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.01.23. 12:35:34

@manókomment: :)) ezt te direkt csinálod. további szép napot!

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.01.23. 12:37:37

@éjjeli_alkesz: te direkt nem válaszolsz kommentelők kérdéseire, és lenézően elhajtasz. ettől még lehet egy szép napom. csak ne bíztatnál arra miket, hogy piával oldjuk a feszültséget, és fölé ollózol Freudot meg Csernust, ez gáz. no fuckin smiley.

Bud és Kelly Cica 2010.01.23. 12:39:23

aaaaaaha, ez nálam az, amikor kiengedem a tigrist a ketrecből:) muszáj, mert egyébként nagyon feszült egy idő után. viszont az sem jó, ha sokat hagyom felügyelet nélkül kóborolni:).

mondjuk én elég sokat gyökölök józanul, hétköznap is, de úgy igazán őszintén helyrerakni a dolgokat a bulinak abban a néhány, utolsó órájában szoktam, amikor az ember már kissé józanodik, el is fáradt már ahhoz, hogy különösebben csináljon valamit, vagy akár érdemben kommunikáljon, szóval nálam a hangos zene-fények-bárpult-bambulás-józanodás-enyhe szédülés az ideális körülmény arra, hogy rendet tegyek a fejemben.

Magustanonc 2010.01.23. 12:52:51

@manókomment: Nekem úgy tűnik, hogy a posztban nem elnyomásról van szó, hanem tünetcsökkentésről, hogy a szorongás kevésbé befolyásolja a gondolkodásodat.

Ettől még nem fogod elfelejteni azt, hogy szorongsz, csak a gondolkodásod kap egy kis felmentést alóla, amíg visszatekintesz, hogy miért is szorongsz.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.01.23. 12:59:21

@Magustanonc: pl azt írja: "A tanulság valami olyasmi, hogy nem okoz feltétlenül nagy rumlit ez a folyamat, hogy piával működöm jól, de okozhat. A legtöbb, amit veszítünk vele, hogy fejlődjünk és tanuljunk olyan dolgokat, amiket a pszichénk elintézne magától, ha hagynánk." - itt mit intéz el magától a psziché, ha hagynánk?

Bud és Kelly Cica 2010.01.23. 13:16:12

@manókomment: nem fogja az alkohol megoldani a problémát, ezt nyilván senki sem gondolja így. de sztem semmivel sem kevésbé veszélyes dolog alkohollal oldani a feszültséget, mint mondjuk gyógyszerekkel, vagy agresszióval vagy akármi mással.
de most ez megint egy elég szélsőséges irány, nyilván nem arról van szó, hogy ha gondod van, igyál rá.
vannak olyan esetek - és direkt nem írok problémát - az életben, amiken nehéz úgy továbblépni, hogy a hétköznapi kis éneden nem kerekedsz felül. és ez mindenkinél lehet más, a cikkben is említett meditálás, vagy barátokkal megbeszélés, kineziológus vagy egy kis ivás, az eszköz igazából mindegy. csak tudj egy lépést tenni hátra, és észrevedd, miért akadsz el mindig ugyanott.

de főleg nem kell mindenhez ideológiát gyártani. annak nincs sok értelme, hogy szorongást keltsen a szorongás oldása.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.01.23. 13:26:28

@Bud és Kelly Cica: :) szerintem sem jó ideologizálni, főleg nem a mások szakállára. tudtommal nagyon széles körben okoz problémát maga az alkoholfogyasztás is, ezért nem tűnik helytállónak azt állítani, hogy _semmivel_ sem veszélytelenebb. ez nem ideológia. bár az lenne a normális, hogy ilyen-olyan helyzetben épp egy _kis_ ivás lenne az egyik eszköz. az ivás én úgy tapasztalom, hogy nehezen marad meg a kicsiség keretei között, és ritkán bíztatjuk társaságban egymást, hogy "ne igyál ám még egy pohárral, tarts mértéket", az ellenkező "na mégegy kört, mester" a szokványosabb.
ráadásul az alkohol depresszáns, erről bőven szól szakirodalom. az antidepresszánsok és egyéb gyógyszerek szintén kockázatosak. a szorongás kemény ellenfél, magam is "szorongós" vagyok, tudom miről beszélek (ez sem ideológia, csak körülmény.) a legveszélyesebb, ha csodát várunk a mankóinktól. ennyi erővel a földre heverve is várhatjuk a megoldást. abban isvannak kellemes részek.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.01.23. 13:30:08

@manókomment: oppá. szóval azt akarom mondani, hogy az ivás bőven olyan veszélyes, mint gyógyszer-agresszió-stb.
illetve a környezetünkben levő szeretteinket is rosszul érinti az iszákosság. ha más nem, okkal aggódhatnak értünk. rossz esetben az alkoholista bántalmaz stb.
bocs a félreértésért ;)

parlagfűző 2010.01.23. 13:38:38

Kedves éjjeli alkesz!

Érdekes módon propagálod az alkoholfogyasztást egy olyan országban, ahol a becslések szerint minimum 1 millió alkoholista van, akiknek nagy része terrorizálja a családját, vagy legalább saját magát. Ők egyébként nagy valószínűséggel a szorongásukat oldják alkohollal, először csak egy kicsivel, aztán egyre többel. Nem arról van szó, hogy alkalmanként néhány pohár alkoholizmushoz vezetne, hanem konkrétan arról a stratégiáról, amit itt mentegetsz. (Az is érdekes, hogy mindig ezek a blogok kerülnek az index címlapjára, de hát mi mást várna az ember egy ilyen neolib fostól.) Néha persze lehet szorongást oldani alkohollal. De a probléma megmarad, a szorongás pedig (másnap legkésőbb) felerősödik. Két pohár borral nem hinném, hogy higgadtabban gondolkodsz, inkább leszarod a problémát, minden szebbnek tűnik, aztán később jön a koppanás.

Persze, le kell szarni a magasabb szintű társadalmi értékrendszereket. De kíváncsi vagyok, te konkrétan milyen értékekről beszélsz. Mert egy kis különbség van aközött, hogy mondjuk oldottan, őszintén beszélgetsz másokkal az alkohol hatására, vagy leszarod a másik érzéseit, mert az úgyis csak konvenció.

Bud és Kelly Cica 2010.01.23. 13:48:50

@manókomment: igen, a fogalmazás:) a nem kevésbé jelentése ugyanaz, mint a bőven olyan, ez csak irány kérdése. és ez innentől választás kérdése. mondjuk, én a meditálást most kiveszem a listából, mert az egyáltalán nem arról szól, hogy a hétköznapi kis problémáinkon rágódjunk.

de vannak szintek, és nem árt átlátni a piáláson. nem csak a végletek léteznek, és nem csak okkal lehet inni. ha valaki tök depressziósan, szomorúan iszik egyfolytában, mert csak így viseli el az életét, az beteg. de annak sem az a baja elsősorban, hogy piás. de ez nagyon más, mint az, hogy kicsit kiengeded a gőzt, meg hagyod magad olyan helyekre barangolni a saját pszichédben, ahonnan úgy amúgy egy átlagos hétfőn pánikolva elmenekülnél. van olyan, amikor ebben segít néhány pohár ital.

vasziljevics 2010.01.23. 13:53:03

@parlagfűző: ez az, amit "neolib fos"-ozók nagy része nem bír felfogni: hogy jelen esetben az egyénre van bízva, hogy kontrollálni tudja a saját alkoholfogyasztását. a stratégiát ő sem mentette, ha figyelmesen elolvasod, mert le van írva benne, hogy az alkoholizálás önmagában csak elnyomja a problémát.
a poszt nem állítja, hogy feltétlenül inni kellene, csak azt, hogy akinek a személyisége szorongó és visszahúzódó, annak jót tehet, ha néha némi alkohol segítségével (nem seggrészegséggel persze) próbál feloldódni egy kicsit (egyébként gyk. semmit sem állít, csak felvet dolgokat, ezért kicsit nehezn is értelmezhető az egész). de végső soron ez egy módszer azok számára, akik egyébként nehezen vagy egyáltalán nem tudnak "társadalmi életet élni", vagy képtelenek szembenézni önmagukkal (én legalábbis így értelmeztem az írást).
természetesen lehet róla vitatkozni, hogy ez jó módszer-e. szerintem az lehet, de csak a nagyon szélsőségesen zárkózott emberek számára (én spec ismerek is ilyet), és nem is kell több pár pohár bornál. de egyébként szvsz az emberek többségének magától is tudnia kell rendeznie az életét. az alkohol nem megoldás.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.01.23. 13:53:45

Tegnap a kollégákkal egy házibulin az alkoholfogyasztás fizikai korlátait feszegettük. Tisztán emlékszem minden részletre, pedig boregyenértékben két liter felett fogyasztottam. Senki sem aljasult varacskos disznóvá, vagy ilyesmi. Persze nem helyeslem az efféle összejöveteleket, sőt, kifejezetten a közös meditálás irányába akartam terelni az eseményeket, csak négy felesnyi welcome drink után már nem hangzott hitelesen.

a Móni 2010.01.23. 13:54:12

Éjjel alkesz, te marhára félreértetted a szuperego fogalmának jelentését, és durván le is egyszerűsítetted a dolgot. A három "én-részt" nem lehet egymástól különválasztani, nincs olyan, hogy valami csak az egoban van, valami meg csak a szuperegoban, már csak ezért is tévedés az utolsó bekezdésed. Persze egyszerűbb közhelyekben gondolkodni, nem igaz? A baráti körben ugyanúgy fontosak lehetnek bizonyos értékek, mint máshol. Többek között az, hogy odafigyelsz a másikra, és emberként kezeled. Esetleg hogy furdal a lelkiismeret, ha valakit bántottál.
Ezen kívül tájékoztatlak, hogy nemcsak Freud írt a témáról.

vasziljevics 2010.01.23. 13:55:27

@Bud és Kelly Cica: ezzel a meglátással (már ami a szinteket illeti) tökéletesen egyetértek.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.01.23. 14:01:55

@Bud és Kelly Cica: oké, sok minden "lehet", és annak is örülök, hogy nem beszéélünk el egymás mellett! :DD
aposzttal továbbra is az a bajom, hogy amit itt mentségére felhoznak, azt mind úgy kell kifacsarni a szövegből. ellenben egyszeri, felszínes olvasatra azt látszik közvetíteni, hogy az ital jó segédeszköz a szorongás oldására. ez pedig nagyon veszélyes játék, nem szorgalmazom.
ja, és aki ezt az index címlapra biggyesztette, azt még ma este belökném egy kocsmai verekedés kellős közepébe, lelki fejlődése érdekében.

a Móni 2010.01.23. 14:06:17

@vasziljevics: nincs egyéni választás valódi választási lehetőség nélkül. nincs negatív szabadság pozitív szabadság nélkül. ezt a liberálisok is fel szokták fogni. vagyis pl. hiába akarom én azt választani, hogy ezentúl csak önkéntesként dolgozom, ha közben éhen halok. ez persze nem menti fel az alkoholistákat, főleg akkor, ha szülőként, házastársként felelősséggel tartoznak másokért.

én sem azt állítom, hogy ne lehetne inni, csak ne fogjuk erre meg arra, és ne higgyük, hogy bármilyen szorongást is enyhíteni tud. én is ismerek pár szorongó, depressziós embert, pszichológus vagyok. de a beszélgetés, megfelelő empatikus légkörben mindig segít. alkohol maximum akkor kell ilyen célból, ha valaki tényleg, bevallottan nem akar egy ideig foglalkozni a problémákkal, ki szeretne kapcsolni.

parlagfűző 2010.01.23. 14:17:52

@a Móni: Egyetértek, bár én a neolib fos alatt főleg a gazdasági, politikai nézeteket értettem.
És szerintem a poszt igenis azt állítja, hogy inni kell. Nem azt, hogy sokat, és hullarészegségig, hanem néhány pohárral, mert ez majd megold sok mindent. Na ezzel nem értettem egyet.

Bud és Kelly Cica 2010.01.23. 14:20:14

@manókomment: az ital nem rosszabb segédeszköz a szorongás oldására, mint bármelyik másik. lehet tőle függővé válni, de éppen ugyanúgy lehetsz függő gyógyszerektől, vagy akár a pszichoterapeutádtól is. a lényeg a belső munka, ha erre valaki képtelen, azon semmi/senki nem fog tudni segíteni. eltart majd egy csomó "szakembert" élete során, vagy a gyógyszeriparnak adja a pénzét, vagy italra költi. igazából mindegy, melyik érdeklobbinak esik áldozatul, agy nélkül nem fogja tudni a problémáit megoldani.

T. Bendegúz (törölt) 2010.01.23. 14:22:29

@manókomment: kicsit túlliheged a két pohár bor melletti meditálást.
Ha téged már két pohár bor megüt (rémlik, hogy erre is utaltál feljebb), akkor ne két pohárral igyál. Nemtől, kortól, súlytól, és még sok minden mástól függ, hogy kire hogy és mennyi alkohol hat. Igyál egy pohárral, fél pohárral, vagy ne igyál, ha nem akarsz. Te teázzál, ha az segít. Ennyi.
Sokaknak, a poszt írójának és például nekem is segít az elmélkedésben, ha iszom egy keveset. Főleg bort. Némelyekben a borhoz szertartás és olyan gondolatok társulnak, ami az alkoholon túl segíti az ellazulást, a megnyugvást, a "józan" gondolkodást.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.01.23. 14:29:53

@Bud és Kelly Cica: ha már lehet választani, inkább egyik érdeklobbinak sem esnék áldozatul, és másokat sem terelnék a vágóhíd felé.

@T. Bendegúz: nem lihegek. meditálásról nem írtam.
Sokat szoktam inni. És bírom is. Ugyanakkor tudom, hogy 4 dl bor mondjuk fél óra alatt elkortyolva, az spiccessé tesz (főleg kaja nélkül). És azt is tudom, hogy ez nem egy magasztos szertartás, és végképp nem a "józan" gondolkodás felé vezet. Nem kell szégyellni az ivást, csak ne hazudjunk róla lehetőleg se magunknak, se egymásnak.

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.01.23. 14:49:10

Nem hiszem el, hogy értelmesnek tűnő embereknek szavanként kell elmagyarázni egy írást, ami erról szó, hogy a gonjainkat piálással NEM lehet megoldani.

Nézzük mondjuk manókomment hozzászólásainak dinamikáját.

poszt: " szorongás vagy inkább feszültság feldolgozásának az a módja, hogy pár pohár bor mellett, de józanul értékeljük a kiváltó okokat, szerintem rendben van. Két pohár borral nem elnyomom a gondokat, hanem higgadtabban tudom végiggondolni."

"manókomment · katalonia.blog.hu 2010.01.23. 11:50:46
...szóval miért is jó feldolgozása a lelki túlterheltség miatti szorongásnak, ha pár pohár borral elnyomom?"

válasz:"ejnye, pont nem a szorongás borral történő elnyomásáról van szó. feltételezve, hogy a szorongás egy hosszabb állapot, azon nem segítene két pohár bor, csak a redszeres ivás, az meg ugye hová vezetne. csupán arról van szó, hogy van aki idegesen kevéssé képes elmélyült, elemzó gondolkodásra, mint 3 dl bor után kicsit ellazulva. aztán rendezve a rendezendőket józanul szépen megteszi, amit tennie kell. de persze mindenki másképp működik."
"manókomment · katalonia.blog.hu 2010.01.23. 12:17:16
@éjjeli_alkesz: közben átíródott a poszt?? mondjuk jobb is.
nekem két pohár (0,4 l) bor nem józan mérlegelést jelent, azért az talán nem csak az én korlátoltságomat illusztrálja, ha nehezen egyeztetem a "pár pohár bor mellett, de józanul értékeljük" kitételt - akkor minek a pár pohár bor?
(remélem erre nem az jön, hogy most az a macsó, akinek 4 deci bor meg se kottyan, és aki spiccesen nem józan, az génhibás...)"

no itt már azért van rendesn személyeskedés.

"éjjeli_alkesz · latensiszakos.blog.hu/ 2010.01.23. 12:28:14
@manókomment: nem, nem íródott át.

mint mondtam, mindenki máshogy van ezzel. én pl. így, kegyed meg amúgy. oszt ennyi."

és sajnos itt már magyarázni kell: van aki 4 (3-ból miért lett négy:))?) dl bortól nem józan, mások meg még igen. nehezen hiszem, hogy nem világos, hogy erre vonatkozott a válasz, de erre:

"manókomment · katalonia.blog.hu 2010.01.23. 12:30:51
@éjjeli_alkesz: azzal hogy van mindenki másképp, hogy lelki terhek okozzák a szorongást, amit pár pohár bor elnyom? van, akinél ez csodálatosan megoldja a szorongást előidéző valóságos problémát is?
(és mi ez a "kegyed"? mégis bunkózni kell, anélkül nem megy?) "

És már megint ott vagyunk ahol múltkor. Írhatok én akármit. Pontosan tudod, hogy nem erre értettem, hogy mi az, amivel "mindenki másképp van", hanem arra, hogy van aki higgadtabban tud gondolkodni, két pohár bortól, másnak meg ennyi is megárt. és a kegyed bunkózás?

Ó ne már. megint indulatosan, előítélettekkel jössz ide, és egy ilyen párbeszéd után még te duzzogsz, hogy nem válaszolok "kérdéseidre"? ezt nem lehet komolyan venni.

Amúgy sem nem akarok meggyőzni senkit semmiről.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.01.23. 15:00:05

@éjjeli_alkesz: nanemár.
aposztoddal meg akarsz mindenkit győzni annak helyességéről, hogy az alkoholfogyasztás a józan gondolkodást segíti elő, amivel jobban meg tudjuk oldani mindennapi szorongásainkat.
nem nekem kell elmagyaráznod szavanként az írásod. amilyen értelmes manó vagyok, értem jól. félrevezető, nem véletlen, hogy ennyit kell csűrnicsavarni, hogy kimosd magad a saját prédikációd borfoltjaiból ;)
előítélet talán, ha vitatkozom? érvelek. te erre, hogy írhatnál akármit, úgysem lehet engem komolyan venni, bár értelmesnek látszom.
hozhatsz ide személyeskedést, duzzogást, "kegyedet" és "oszt'ot", mindenfélét. de még véletlenül se vegyél komolyan, nehogy válaszolnod kelljen érdemben feltett kérdésekre.
például, hogy miért posztol, aki nem akar senkit meggyőzni semmiről?

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.23. 15:02:05

Miért kell ezt a blogot időről időre kiemelni?

parlagfűző 2010.01.23. 15:03:15

@éjjeli_alkesz: vicces, hahaha.
ha én nem akarnék meggyőzni senkit azokról a dolgokról, amikben hiszek, és amiket fontosnak tartok, akkor nem írnék nyilvános (fizetett?) blogot. leírnék inkább mindent a kis naplómba, és eldugnám az ágy alá, hogy senki se lássa. de mivel vannak olyan gondolataim, amikről azt hiszem, hogy másoknak is fontos lehet, és szeretnék meggyőzni másokat, állást foglalok, és írok. legalább nem tagadom le.
néha alkoholt is iszom, van, hogy ritkán, van, hogy gyakrabban és sokat. de ezt sem tagadom le, és nem próbálom kimagyarázni.

parlagfűző 2010.01.23. 15:04:58

@Bandi_jóválasztás: biztos könnyebb így eladni bizonyos alkoholfajtákat. vagy vannak ismerősei az indexnél. vagy ő maga az index. vagy egyszerűen csak ez illik bele az index rendszer-és uralomtámogató koncepciójába, a kurvás blogokkal együtt.

Bud és Kelly Cica 2010.01.23. 15:15:34

@éjjeli_alkesz: ne vedd már fel ennyire. manóval meg még lehet is csevegni.

ha mindig visszamegyünk arra a szintre, hogy de márpedig nem csak józanok meg csöves alkeszok vannak, akkor sosem fog sikerülni árnyaltabb dolgokról beszélgetni. vagy nem tudom, de itt már én érzem trollnak magam néha. de inkább büszkén vállalom, hogy világuralomra törekvő neolibsi csökevény vagyok, ez legalább egy vicces identitás.

dryanal 2010.01.23. 15:19:08

az alkohol a legjobb stresszoldó!!!!!!!!!!!

én unalomból iszom. itt a kibaszott január, semmi sem történik igazából. minden csak képmutatás

még szép hogy megiszok napi két üveg olaszrizlinget, habár most balatoni muskotályt vettem.....

inkább iszom, mint füvezzek, vagy drogozzak, annál nincs mocskosabb - szaros kábitoszer, még ha hollandiában élnék akkor sem szivnám azt a szart. betompit

igyatok emberek, csak tudjátok a saját határaitokat. a többit meg szarjátok le.

mégvalami. ha azért isztok, mert gond van, az baj..... bebaszol este mert baj van, holnapra még nagyobb baj lesz, mert a baj ott marad meg még másnapos is leszel :D:D:D:D:D

kinoxalin 2010.01.23. 15:27:56

@éjjeli_alkesz:
szerintem jó a post, és teljesen érthető a gondoltat menet, nincs megmondva a frankó, csak egy lehetőség felvázolására került sor. Az, hogy pár ember nem akarja érteni, és csak beleköt, ne szegje a kedved, egyre jobbak a post-ok!

(és mielőtt bárki meggyanúsítana, ez nem egy fizetett hirdetés volt, hanem csak egy vélemény:-))

2010.01.23. 15:39:46

Aki itt erkölcsösködik annak azért elárulom, hogy inni jó. Mert az ivás egyidős az emberiséggel. Én csak sajnálom azokat akik elnyomják magukban az ivás iránti vágyukat. Nekem gyanúsak a teljesen antialkeszok. Persze nem kell mértéktelenül vedelni, de aki elutasítja a piálást, na az igazán veszélyes ember. Tudniillik az elfojtások nem vezetnek semmi jóra.
Az ital lazít, kiegészíti a finom ételeket, oldja a gátlásokat. Arról nem is beszélve, hogy amikor az emberek isznak sokszor őszintébbek és elmondják, hogy mi bassza a csőrüket és nem hordozzák magukban hetekig hónapokig a dolgokat fölöslegesen.

Az én apám alkoholista volt, neki mindegy volt, hogy mit ivott csak legyen. Meg is nyomorította a családunkat. Én csak normális piát iszom, leginkább hétvégén, de a hétvégi kiruccanásokat semmire nem cserélném le mert az nekem jóóóó...

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.01.23. 15:41:28

@Bud és Kelly Cica: :)
nehéz úgy komolyabb eszmecserét folytatni, ha még arról is vitatkozni kell(ene) hogy miről szól egy poszt, és nekem milyen hátsó szándékaim vannak, vagy nincsenek.

egy ideig vicces, aztán meg fárasztó, nem vezet sehová.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.01.23. 15:44:47

Aki már a borozást is összeköti a neolibsizéssel, az igazán beteg... A pia itt Európában egyidős a leghidegebb évszakkal: a téllel. Ha nyitnék egy blogot a télről, és leírnám, hogy milyen jó dolog szánkózni egyet a Király-dombon, akkor arra vajon helyes válasz lenne-e, hogy viszont sokan megfagynak a hidegben? Szerinted a halálra fagyást propagálnám-e vele?

(Bár van benne valami, amikor Erőss lábának amputálása volt a téma, akkor gyakori reakció volt, hogy megérdemelte. Magyar mentalitás-e ez?)

parlagfűző 2010.01.23. 15:50:32

@hillaby: az indexre írtam, hogy neolib, és attól nem lehet sok jót várni. az összefüggés csak annyi, hogy ugyanúgy, ahogy a fennálló politikai rendszert, a nők elnyomását stb. igazolják állandóan, kitesznek a rendszert más szempontokból is igazoló blogbejegyzéseket a címlapra. mert hogy ez a bejegyzés azt igazolja, milyen okos dolog ivással kezelni (ha csak kis időre is) problémákat, illetve elnyomni a szuperegot. miközben biztatás és propagálás nélkül teszik ezt maguktól is. tehát csak ezt a rendszert, a magukat ivással kezelő, és közben kognitív disszonanciájukat hasonló kijelentésekkel csökkentő emberek gondolatait olvashatjuk itt vissza. miközben a posztíró ezt saját gondolatnak állítja be.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.01.23. 15:52:58

@hillaby: erre a kiváló riposztra csak annyit re: a halálra fagyás áldozatai minden évben nagyrészt azok a részegek, sokan hajléktalanok, akik már nem jutottak a melegbe, és az utcán éri őket a bódult álom.
(nyáron talán nem is érvényes a poszt, mi? eddig nem volt téli tematika.)

@éjjeli_alkesz: kénytelen vagyok egyetérteni, legyen ez a végszó: ugyan nem vicces, de tényleg fárasztó, és bizony nem vezet sehová.

haruka 2010.01.23. 15:53:23

@hillaby: Ez szar példa volt szerintem.

Egyébként meg azt kéne inkább propagálni, hogy az ivás, mint olyan arra kéne, hogy legyen, hogy megkóstolj valami finomat. Ez a pálinka hű de finom, megiszok egy felest, hű tényleg érződik rajta hogy ebből meg ebből van. Szerintem.

Én speciel azt sem élvezem, ha a baráti társaság leissza a szuperegóját, és szarik a társadalmi értékrendre.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.01.23. 15:58:09

@manókomment: "(nyáron talán nem is érvényes a poszt, mi? eddig nem volt téli tematika.)" Ezt nem is értem. Nyáron nem lehet szánkózni.

Bud és Kelly Cica 2010.01.23. 16:01:13

@éjjeli_alkesz: tudom és látom, nem nekem kell elmagyarázni. ugyanaz a bajunk.

@hillaby: szerintem megfogta a példád a lényeget, tényleg így zajlik a diskurzus itt.

@parlagfűző: nem kell a "szuperegót" elnyomni, elég néha felszabadítani, és nem árt néha lelazulni egy kicsit. get a life, barátom, aminek nem az index a központja, mert ez így elég parásan hangzik.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2010.01.23. 16:02:21

A fent leírt kultúrált és gátlásoldó alkoholfogyasztás tényleg jó ötlet csak mindenkinek meg kell találnia azt a határt amit nem szabad átlépnie mert előjön belőle az állat. Én már elvből nem alkoholizálok céges rendezvényeken. Viszont nagyon jót tudok mosolyogni a teljesen részeg kollegákon. Sajnos találkoztam olyan kollegával aki nagyon erősen agresszív lett alkohol hatására. Komoly tetlegességig fajult az eset. A srác amúgy egy nagyon békés családos ember és valószínű valami mélyen elnyomott problémával küzd. A konkrét eset után nagyon elszégyelte magát és bevallotta, hogy problémái vannak és mindenkitől bocsánatot kért.
A következő céges rendezvényen nem is ivott ő volt a sofőr én is inkább ezt az utat választom. Nem éppen a kollegák társaságában kell elengednünk szerintem magunkat.

Most szerveződik egy buli ahol mindenki vedelni akar mint a gödény. Nagyon kíváncsi leszek a végére. Sajnos az ilyen alkalmakkor a legvonzóbb nők is elengedik magukat annyira, hogy az ember teljesen kiábrándul belőlük. :)

A gondolataim összeszedésére nekem nagyon jó alkalom a sportolás. Mindenkinek merem ajánlani. Én például futás vagy úszás közben nagyon jól el tudok mélyülni a gondolataimban és akár világmegváltó ötleteim is támadnak mert viszonylag monoton folyamatot végzek melyhez kevés aktív figyelem kell.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.01.23. 16:08:35

@BRandom: Az úszással az egyik baj, hogy kevés a nem túl zsúfolt uszoda. A folyamatos előzgetés kizökkent a gondolataimból. A futáshoz sajnos túl dagadt vagyok, megfájdul tőle a bokám. A kerékpár még elég jó eszköz lehet a meditációra, főleg városon kívül. Bár van rá esély, hogy elcsapjanak, hidegben meg le tud fagyni az orrom. Nem baj, megérdemlem.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2010.01.23. 16:17:59

@hillaby: Mindent meg lehet oldani csak akarni kell. Nekem sikerül az általad jelzett problémákat megoldanom pedig hasonló problémákkal küzdök. A túrázás is ideális ha már futni megterhelő. Tudom ott meg el lehet tévedni és szintén hideg van.

Nade 2010.01.23. 17:17:14

Milyen érdekes: éppen ma merült fel 1 beszélgetés során, hogy miért "pszichológiának" hívják a magyar oktatásban azt, amit sokszor lélektannak kellene nevezni. A válasz persze egyszerű: a kommunista rendszer, amely sokáig még a pszichológia tudományának a létjogát is tagadta, a lélek létezésének tényét soha nem fogadta el. Csakhogy a kommunista diktatúra bukása óta már 20 év telt el! Mégis azt látom ebben a fenti cikkben is (megnéztem keresővel), hogy egyetlen egyszer sem szerepel benne a lélek szó! Ellenben az ezt a magyarban csak részlegesen helyettesítő "psziché" 3 x is:

az alkohol pszichére gyakorolt hatását
komoly szerepe van a psziché egyensúlyában
amiket a pszichénk elintézne magától

Szóval ez egy "lélek"-telen cikk. De persze, ha még ez inkább vicc, az akkor is igaz, hogy a hazai hétköznapok, a közélet lélektelensége bizony nagyon is összefügghet ezzel a "lélektelen", javítatlan tudati örökséggel.

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.01.23. 19:49:34

@Nade: lehet, hogy tévedek, de szerintem a psziché, és a pszichológia kifejezések kicsit régebbiek, mint a Kádár-rendszer. ráadásul elvileg azt jelentik, hogy lélek, és az azzal foglalkozó tudományág. ráadásul az egész világon így hívják ezt, még az extravallásos USÁ-ban is. ott is komancsok avatkoztak közbe, hogy ne a soul szóból képeszzék apszichológost, vagy a fritzek ne Seelearzt szót használják?

ettől persze mi még használhatnák a magyar megefelőket, a nyelv, mint folyton fejlődő valami majd eldönti, vagy hát már eldöntötte, hogy melyik változat épül be az élő szókincsbe.

amúgy bor vor, jelentkezhetnél, végülis te írtad a cikk nagyját. :) pár dolgot, pl. hogy miért használtad a psziché szót, te tudtad volna megmagyarázni...:)

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.01.23. 19:51:08

az utolsó gondolatoddal viszont egyetértek, volna mit helyretenni 20 év után is.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.23. 21:06:24

Na ez az egyik legjobb poszt amit itt olvastam, gratulálok a szerzőnek!

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.01.23. 21:52:28

az érdem nagyobb része a rejtélyes 'bor vor'-é.
többet biztos nem ír szegény.

(én, mint egy neolib összeesküvés részese, és az index fizetett ügynöke, aki egy eltervezett népírtás jegyében ivásra serkenti az amúgy is ivó népet, nem is hibáztatom ezért.
viszont vannak kurva finom borok, amiket érdemes elkortyolgatni, ahogy ezt az egri bikavért is, Gál T. mestertől.)

kps 2010.01.23. 22:55:47

Gondolom nem ez a leglényegsebb része a posztnak, de ami a személyiség freudi felosztását illeti, annyitban kötözködnék az említett plda alapján:
Az id valóban megrakná a csajt ott helyben a hajánál fogva, a szuperego viszont hozzá se nyúlna, mert anyu nem engedné, ennek a kettőnek a kölcsönhatásából jön létre az ego tényleges cselekvése, miszerint megpróbálja kultúráltan elintézni a dolgot. Tehát általánosságban az ego az ösztön-én és a felettes én kölcsönhatásának eredménye. Bár nem értek hozzá, de ilyesmi rémlik. Ennek a végeredménye viszont valóban úgy fest, ahogy leírtad. A fentebb kialakult heves vitasorozatot maj holnap átolvasom, jóccaka.

kps 2010.01.23. 23:01:18

ami így elsőre tuti a témával kapcsolatban: ha nem lennék alkesz, én is innék mint állat.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.01.23. 23:17:58

Elképesztően érdekes kommentek születtek erre a posztra, de a lényeget mintha senki nem akarná megragadni, idézet a posztból:

"Ideális esetben az ember nem iszik, ráadásul időnként kiszáll a mai világ diktálta rohanó tempóból és lelki életet él. Magába merül."

Ha nem iszunk, hogy merülünk magunkba? Ezt magyarázza meg a sok szárazhurka.

fds7543 · http://duplaklikk.blog.hu 2010.01.23. 23:37:30

sziasztok, itt borvor, csak hát az indás accountom más...
sajnálom, hogy páran így nekiugrottatok éjjelialkesznek. az nem propagálás, ha valaki indít egy blogot és elmeséli a gondolatait.
Benne van ám a lélek kétszer is, csak ragozva. Én híve vagyok a magyar nyelvnek, de nem idegenkedem a szakkifejezésektől sem.

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.01.24. 00:10:34

nos, mivel az előző komment elszállt, és ilyenkor van, hogy 5 perc vagy 3-4 óra múlva jelenik meg, mégegyszer.

örülök, hogy előkerültél. az ilyen trollkodás jellegű, de vitának álcázott baszakodást már megszoktuk. van itt elvileg két hölgy, vagy nem is tudom, akiknek nincs jobb dolguk Barcelonában szombat délután, minthogy egy számukra ellenszenves hazai blogon irogassanak, és megmondják, hogy mi mire is gondoltunk. ez azért inkább szórakoztató. vagy szomorú. na mindegy.

azt mondd meg, hogy miért propagálod azt, hogy az emberek a szorongásaikat alkohollal oldják meg, he?!

mokkaczuka 2010.01.24. 21:14:35

@éjjeli_alkesz: A tipikus magyar internetes jelenség. Valaki ír valamit, amibe a másik belemagyarázza, miről szól, hogy ledorongolhassa. Fórumokon most már csak ez megy, és kizárólag pártpolitikai felhangokkal; csak azon csodálkozom, benneteket még nem kommunistáztak/náciztak le. Volt blogom nekem is egy időben, és megmondom őszintén, ha valaki nem volt hajlandó megérteni, ami le van írva, és csak azért is azt hajtotta, ami nem volt odaírva, azt úgy kicsaptam, mint a véres taknyot. Hülyékkel szemben nincs helye demokratikus, elnéző magatartásnak. Kivéve, ha be vagyunk nyomva, mert olyankor csak türelmesebb az ember.

mokkaczuka 2010.01.24. 21:19:33

@a Móni: Na, ha pszichológus vagy, akkor elárulok neked egy titkot, nem is kell hozzá még érettségi se, hogy valaki megértse. LÉTEZNEK MEGOLDHATATLAN PROBLÉMÁK. Gondolom, ezt nem vitatod. Saját példám anno az volt, amikor otthagyott a csajom. Nagyon megsínylettem, és többek közt minden este lenyomtam egy üveg kétdecis Unicumot. Az enyhítette a feszkót, azzal meg Immovane-nal tudtam csak elaludni, és nem végigkínlódni meg -bőgni az éjszakát. Ahogyan a Kincses szigetben írják, "ételem, italom, barátom és feleségem volt", csak nem a rum, hanem az Unicum. Aztán persze elmúlt a fájdalom, a szerelmi fájdalom mindig elmúlik - erre törvény van, csak amikor olyan borzalmasan fáj, nem látod be. És a szesz tette lehetővé, hogy tovább melózzak, hogy ne bolonduljak meg, hogy ne legyek agresszív, és így tovább. Kanalas orvosság volt, hogy úgy mondjam. Ehhez mit szólsz?

mokkaczuka 2010.01.24. 21:22:18

@parlagfűző: Nem vagy normális... és a jobbikos vastagbőrt miért szokták ajánlgatni? Vagy az csak csel?

mokkaczuka 2010.01.24. 21:24:43

@Kult: A legnagyobb rohadék, önző egoista állat, akit ismertem, antialkoholista volt. Nekem is gyanúsak. Főleg, ha férfiak. Mert egy nő azért ne vedeljen, az nem szép. De amikor egy pasas egy kortyot nem iszik, és hóttegészséges fiatalember - na, ott gáz van.

jamesz 2010.01.25. 09:58:31

Egy kicsit sántít a poszt. Nevezetesen azzal, hogy vannak extrovertált, és introvertált típusú személyiségek.ha egy befelé forduló személy az alkohol hatására nyílik meg majd a hatás elmúlásával a "megnyílása" is elmúlik az rossz. Rossz neki, mert ő ugye alapból nem ilyen, és rossz a többieknek is, pont emiatt.

Ez a meditáció-dolog a LEGNAGYOBB ORBITÁLIS BAROMSÁG ami e poszt kapcsán kivesézésre került.Az b@szn@ be, hogy a napomat elalvás előtt végigelemezzem, örülök hogy végre mással is foglalkozhatok. Szeretem ugyan a munkámat (szellemi, és stresszes igen) de egy rakat más dolgot is szeretek még mellette. Méghogy a szorongást ezzel győzném le....hogy belegondolok abba, milyen szar lesz a gyerekkel holnap a vérvételnél sorban állni, vagy önámítsak, és csak a pozitív dolgokon meditáljak he?
"..úúú geccó ezt a szerződést úgy megcsináltam, hogy ...hogy...hogy csak na"
Hogy ez sokkal jobb, mint egy üveg muskotály mellett megbeszélni a dógokat?
Na neeee:-)))
A sportolást viszont javaslom.viszont éppen ellenkező előjellel. Kitörölni az agyad, nem kell rágódni a gondokon.Persze ha valaki ezt szereti az kocogjon, meg ússzon.
Jómagam focizok, teniszezem, konditerembe járok...de csak méregtlenítés miatt:-DD

Nem tom, nehéz elkerülni a témában a személyes érintettséget. Jómagam elég társasági ember vagyok,meg elnyomott feszkók sincsenek.Úgyhogy én iszok a céges rendezvényeken (is).mértékkel persze.Ofkórsz.

A szuperegó elvesztése miatti aggodalom azért indukál bizonyos szabályozást az értelmesebb fajta humanoidoknál.Én pl. kevesebb pénzt viszek magammal a "klubba" ha érzem, hogy fáradt vagyok, és hamar ütne a cucc...pl.

Na meg elég jó-bár radikális módszer- az asszonnyal a bálba c. opusz.
Volt már nekem is céges nagy banzáj, ahol hajnal kettő körül figyelmeztetett a nej, hogy "bár közvetlen ember vagy, de menjünk haza mert úgy érzem mindjárt be akarod vonni a fejeseket a "Fingjuk má' egyet he'!" c. játékba". Ezen hahotáztam egy jóval nagyobbat mint kellett volna, de igaza volt, és mentünk:-)

jamesz 2010.01.25. 09:59:57

bakker, hogy a politika ide is:No cemment.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.01.25. 11:58:43

hehe, jó poszt, jó kommentekkel.
nehéz 7végén vagyok túl.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.26. 07:57:06

@hzizi: Még milyen nehéz napok jönnek, hogy véget ér a vizsgaidőszak!

mokkaczuka 2010.01.26. 12:09:00

@hzizi: Már megint elintézted magad? :)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.01.29. 11:09:12

jah, és már megint itt a 7vége, kézi eb meccsekkel teletömve, ez sem lesz könnyű :-)

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.01.31. 19:53:59

@hzizi: mi lesz veled nyáron, ha jön a foci VB? :)
süti beállítások módosítása