látens iszákos

Alighanem vagyunk pár százezren. Van rendes munkánk, családunk, hagyományos szociológiai besorolás szerint mi vagyunk a középosztály. Nem balhézunk, kötelességtudóan ellátjuk a dolgunk egész nap, hasznos, sőt tiszteltre méltó tagjai vagyunk a társadalomnak. De este, mikor magunk vagyunk, vagy ha buli van... Én bort iszom. Ha valamit nem a nyilvánosság előtt üzennél, íme az e-mail: ejjelialkesz@gmail.com

alkeszek

Utolsó kommentek

szakirodalom

GA

Címkék

absztinencia (9) abszurd (1) ajánló (1) aknakereső (1) alekosz (1) alkesz típusok (1) alkohol (17) alkoholfogyasztás (1) alkoholista típusok (2) alkoholizmus (16) alkohol és gének (1) álszentek (2) anonim alkoholisták (1) antialkoholista troll (1) átbaszás (1) ázsiai gének (1) balaton (1) barátok (1) betegség (1) blog (1) boci az óriás (1) bor (28) borhamisítás (1) borkultúra (1) bor jótékony hatása (2) buék (1) bulizás (2) büntetés (1) caol ila (1) céges buli (1) churchill (1) countdown (1) csajok (1) család (3) daniels (1) diéta (1) diszkrimináció (1) edgar allan poe (1) edzés (1) egészség (6) életérzés (1) életmód (14) életvezetés (2) énblog (2) enzimek (1) évforduló (1) falusi turizmus (1) foci vb (2) fröccs (2) gének (1) gépszíjas (1) goldenblog (1) görögök (1) grúzok (1) gyerek (1) györköny (1) gyúrás (1) hazaút (1) hellókarácsony (1) hírek (2) híres (1) híres (1) híres iszákosok (7) hiúság (1) hosszúlépés (1) így isznak (1) irodalom (1) iszákos (2) iszákosok (3) iszákosok védőszentje (1) ittas vezetés (1) ivási szokások (13) ivászat (3) jack (1) james hetfield (1) jellinek képlet (1) jerking (1) józanság (1) kádárrendszer (1) karácsony (2) kiskorúak védelme (1) koktél (1) konferencia (1) közélet (2) középkor (1) kult (2) kultúr (2) kultúra (3) kurvák (1) látens iszákos (1) leszokás (3) máj (1) májvédő diéta (1) májvédő gyógynövények (1) májzsugor (1) máj védelme (1) másnaposság (2) másnapossság kezelése (1) médiatörvény (1) mérsékletesség (1) mérték (2) mértékletesség (4) metallica (1) minőségi bor (1) műalkohol (1) munkáltató (1) nagyivó (1) nagyivók (1) négy lépés (1) női egyenjogúság (1) nők (2) nyár (1) ókor (2) okosság (2) olaszország (1) online berúgás (2) oroszok (3) osbourne (1) ozzy (1) pálinka (3) pezsgő (1) pia (1) pincefalu (1) pincehegy (1) posztalkoholos állapot (1) pszichológia (1) ráivás (1) régészet (1) regisztráció (1) rendőrség (1) részegség (5) részeg csajok (1) retro alkesz (1) rock (1) róma (1) roncsfilm (1) rum (1) scotch (1) single malt (1) sor (1) sör (6) sörhas (1) statisztika (1) stohl (1) svábok (1) számvetés (1) szent bibiána (1) szent mónika (1) szilveszter (2) szintentartó alkoholista (1) szorongás (1) szümpozion (1) szüret (1) tablettás bor (1) tamada (1) thrax (1) tolerancia (1) tömény (2) történelem (3) törvény (1) tudomány (2) tudomény (1) vallás (1) való világ (1) védőszent (1) vendéglátás (1) veszély (1) vodka (6) whiskey (1) whisky (2) winston (1) zene (1) Címkefelhő

Céges karácsonyi buli józanul

2009.12.29. 08:21 éjjeli_alkesz

Nyilván ismerős az érzés, amikor az év végi céges buli másnapján felkelünk, és próbáljuk összeilleszteni az este történéseit, mint a szétesett puzzle darabkáit, leginkább abban reménykedve, hogy nem csináltunk akkora marhaságot, ami derékba törheti pályafutásunkat, de olyat sem, ami kínos pletykákra adhat alapot. Tudom, hogy szó szerint post festam vagyunk, úgyhogy aki talaj részegen hülyét csinált magából, azoknak legfeljebb kicsiny lelki  vigasszal szolgálhatunk, miszerint jártak így mások is. (A céges bulik lélektanában viszont ezúttal nem mélyedünk el, csak a szeszügyi vonzatokban.) Már korábban is sikerült abszolválnom párszor emlékezetvesztés nélkül az ilyen kultúrrendezvényeket, de azért nem mindegy, hogy az események későbbi narrátora maga is 3 üveg vereset dönt magába, (és még ezzel is hasít a top 3 józan között), vagy csatak józanon nézi végig az apokalipszist. Most ez utóbbira került sor. Következzék a blog eddigi leghosszabb írása, bontsatok valamit hozzá. It's hard to be an Abstinent on Christmas.

A buli koreográfiája adott: pár nagyobb és kisebb főnök összegez, értékel, megköszön, ösztönöz. Koccintások mindenkivel, mindenre, majd egy nem túl ismert bukott megasztáros vagy kiscsillag karácsonyi egyveleggel büntet. Eztán jöhet a svédasztal fosztogatása és a kötetlen lazulás, ami ugye azt jelenti, hogy mindenki nyakalja az ingyenpiát, készülve a villanyoltásra és arra, hogy a DJ rázendítsen. Mintegy két óra kell, amíg a nagy értekezleti terem sötétbe borul, és indul a második felvonás. Ezalatt a dolgozók nem bulizós fele, és a pár súlyos alkesz szépen elszivárog a családjához (vagy egy kocsmába), a maradék, az ivós-bulizós mag marad, ez is vagy 50 ember. Tovább erősítik a csapatot azok a ritka alanyok, aki egyszerűen szeretnek bulizni, táncolni, de nem isznak egy cseppet sem, és valahogy kibírják a sok részeg embert. (Idén ideiglenesen közéjük tartoztam, délután négytől hajnal egyig egy pohár pezsgővel átvészeltem, és nem is unatkoztam annyira.)

Az első fontos megállapítás, az az, hogy a külvilág érzékelése mennyire más józanul, még az enyhe részegséghez képest is. Kapatosan beszűkülnek az érzékek, csak egy dologra tudok koncentrálni. Ha pl. egy ilyen bulin dumáltam valakivel, dunsztom sem volt arról, hogy két méterre tőlem mi történik, arról meg pláne, hogy a szomszéd teremben mi zajlik. Sőt, még arról sem, hogy van szomszéd terem. Az ember valahogy kibillen a tér-idő kontinuumából. Józanul viszont egészen átlátható ez a szerteágazó esemény.

Eddig is sejtettem, de immár tényként kezelem, hogy a tánc ilyenkor veszélyes. Ezúttal is akadtak, akik nem tudnak táncolni, de részegen erről nem vettek tudomást, sőt, képzeletben Travoltává itták magukat. Alapból ez még nem nagy gáz, az ember szimplán idétlenné lesz, oszt annyi. Nagyobb a gond, ha a szokásos dughatnék lappang a háttérben (legalábbis, ha az illető csak a szesz miatt akar szexet, amúgy meg évekig bűntudata lesz, ha netán összejön), csakis ezzel tudom magyarázni, hogy egyesek olyan fogásokat alkalmaztak a kolleginákon, mintha egy pornóforgatáson lennének. Teljesen nyilvánvalóan fel sem merült bennük, hogy bárki láthatja őket, aki viszont látta, abban az merült fel, hogy ezek itt menten kefélnek. Néhány igazán belőtt női hölgy sem tartóztatta magát, olyan riszálást adott elő tánc ürügyén, hogy ennyi erővel a jól ismert "szopnék" feliratú pólóba is öltözhetett volna.

A másik könnyen kínossá fajuló dolog köztudottan a kareoke, ezt nem is kell részletezni. Megdöbbentő, hogy békés, visszafogott emberek egymás kezéből tépik ki a mikrofont, hogy aztán részeg fejhangú visongásukat közkinccsé tegyék. Van, akire sosem tudok már ezután ugyanúgy tekinteni, mint korábban.  

Az igazi élet a nagyterem bejáratai előtti előterekben zajlott, itt lehetett cigizni, iszogatni és beszélgetni. A többséget már láttam részegen, de persze más így, hogy működik a józanság-részegség kontraszt közöttünk.  Ami elsőre is egyértelmű, hogy a gyakorlott ivók nagy előnyben vannak az alkalmi részegekkel szemben. Ismerik a saját határaikat, a trükköket, tudják mikor kell(ene) visszavenni. Meglátszik ugyan, hogy bekarmoltak, de semmi kirívót nem csináltak, na jó, volt aki felborított ezt-azt, vagy elvesztette beszédkészségének bizonyos hányadát. Én leginkább velük lógtam. Akik ritkán engedik el magukat, azok ilyenkor furcsák, viccesek vagy ijesztőek. A mostani drunkest guy ever cím nyertesei is az alkalmi ivók köréből kerültek ki. Néhány, amúgy jóravaló családos srácból eltűnt minden gátlás, és olyan mocskos trágár módon osztották a csajokat, hogy még Benkő művész úr is belepirult volna. Ezt azzal tetézték, hogy nem csak azoknak nyomták a műsort, akik a helyén kezelik az ilyesmit, hanem érzékenyebb lelkeknek is, akik egy életre beírták az inzultust a fekete könyvbe. Meglepett végül, hogy mennyi seggrészeg, idétlenül heherésző, mindenkinek (pontosabban karrier szempontból értékes egyednek) látványosan felkínálkozó nőstény volt a buliban, és az, hogy ez korábban nekem nem tűnt fel, biztosan bepiálva természetesnek tűnt ezt a viselkedés.

Volt persze a vége felé ciki taknyolás a táncolók között, pár bealvós részeg, és némi taccs a férfi WC-ben. A tiszta érzékeknek hála nyilvánvalóvá lettek bizonyos vonzalmak vagy ellenszenvek, amelyek a napi munkakapcsolatban nem tűnnek fel. Mindig pletykálták, de kétkedve halgattam, hogy egyes alkalmi párok diszkréten - legalábbis ők azt hiszik - egy időre eltűnnek, az irodák felé, most erről meggyőződhettem. És végül, ami bosszantó, hogy ott lábatlankodott pár szín józan fickó/titkárnő, akiknek a jelenléte nem  volt logikus, márpedig nagyjából mindig, mindnenhol ott voltak. Adja magát a következtetés, hogy a negyfőnökök pontosan tudják, milyen értékes infókhoz juthatnak egy ilyen alkalommal, és mivel ők egyáltalán nem méregtelenítettek, megértek valakit, hogy a fentiekhez hasonló élménybeszámlóval rukkoljanak elő, csak több konkrétummal. Tudom, paranoiának tűnhet.        

Végül egy quasi karácsonyi dal, ami kifejezi - bár más okból -, milyen kívülállónak éreztem magam a sok részeg között. Pont, mint Kyle Broflofski karácsonykor  :)

 

 

104 komment

Címkék: énblog alkohol életmód részegség kurvák hellókarácsony céges buli absztinencia

A bejegyzés trackback címe:

https://latensiszakos.blog.hu/api/trackback/id/tr411614667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shenk 2009.12.29. 20:19:33

Nekem céges bulim nem volt, de a családdal ittunk azért rendesen. Hazaérkeztem anyámékhoz, egyből jéger, bor, sör, aztán később pálinka meg pezsgő számolatlanul, ráadásul össze-vissza keverve. Kellemes ünnepeket:)

sutyerák 2009.12.29. 20:22:15

Én a főnököt löktem odébb vállal,- amikor a titkárnőjével csörgött,-lekérésként.
Aztán volt csippendél is,-gatyáig.
-ne is mondd!jó kis bulik ezek

katjatjuta2 (törölt) 2009.12.29. 20:30:34

csorogtak a könnyeim a postot olvasva :)
nálunk a karácsonyi buli sokkal belsőségesebb, kis cég és mindenki következmények nélkül lehet picsa részeg, de tényleg :)

a multiknál történhetnek a fenti módon a dolgok, de aki ott dolgozik az jól meg is érdemli...

BUÉK mindenkinek

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.29. 20:36:58

@katjatjuta2: nagyjából nálunk sincs következménye a sima picsa részegségnek, de mivel itt nem ismerik az emberek annyra egymást, satu részegen több a surlódás veszélye. főnökök előtt meg beszélni is külön óvatosan kéne, de nem mindig sikerül.

@sutyerák: oszt előléptettek már? :)

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.29. 20:37:04

én már másodszor vagyok józan céges karácsonyi bulin (az előzőn meg a mostanin), hát tényleg betalált minden szavad, mint mindig (csak nem ittál?, höhöhö)... viszont nálunk visszafogottabbak a kollégák (igaz, kisebb is a cég az elmondásod alapján)

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.29. 20:39:15

egyébként a részegség igazi expresszionizmus: senki sem érti igazán, mit miért csinálsz, de legalább te élvezed :D

dildozer · http://www.youtube.com/watch?v=AwIY4PRIp4s 2009.12.29. 20:42:05

ez a poszt nagyon nagy! grat.

mi is kis cég vagyunk, jól be szokott a többség karmolni. később billiárd-asztal felhasítós, sövénybeesős történeteket vidáman idézzük fel. az össznépi párosodáshoz meg tényleg nem vagyunk elegen.

de volt olyan újonc, aki a céges buli vizsgán bukott meg. az kulturált kolléga átment olyan tourette-szindrómás kocsisba, hogy még a félrészeg főnökök is megjegyezték azt a káromkodáscunamit, és később nem erőltették a kolléga szerződéshosszabbítását.

2009.12.29. 20:46:43

tehát két hétig sem bírtad pia nélkül, tényleg nagy vagy :)

Trójai 2009.12.29. 20:48:41

ez marha jó volt :)

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.29. 20:49:38

@hillaby: nem esett a buli keddre vagy péntekre? :)

@baz+g: ööö, miért is?

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.12.29. 20:53:13

Valahogy sikerult mindig kihuznom magam az ilyen ceges bulikbol.

pepin_nymburk 2009.12.29. 20:58:19

hál istennek nálunk is kicsi a cég, de a volt munkahelyemen, ahol többen voltunk, nekem is volt másnapi puzzle összerakás...pedig a bulit és piálást egy jó kis fizetésemelés kérésre kívántam felhasználni, de a főnököt nem hatotta meg.

Így 2 hónap múlva eljöttem...

Bambano 2009.12.29. 21:39:06

Egy párszor belefutottam a karácsonyi buliba, mindig színjózanul. Egy párszor belefutottam az időben lelécelünk a karácsonyi buliból c. műsorba is... azóta csak a nagy ívben elkerülöm a karácsonyi bulit megoldás működik.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.12.29. 21:47:46

Egy ilyen bulin két kolléganőmnek is megadtam magam.
Jó volt , illett a bulihoz. Ma már se buli, se idegen nő, Recesszió van?

Két tojásos hottentotta 2009.12.29. 21:59:38

Miután volt "szerencsém" félrészegen végignézni néhány igen kínos jelenetet, melyeket "tisztelt", totál részeg kollégák követtek el céges bulikon, inkább egyikre sem megyek el. Jobb ez így mindenkinek.

Mylady 2009.12.29. 22:09:47

Én általában józanon lézengek egy ilyen bulin és (relatíve) korán lelépek. De azért már láttam ezt-azt.
A legjobb, hogy vannak jópáran, akik a 6-kor kezdődő bulira egész délután melegítenek, így kezdéskor már a földön fetrengenek részegen. És van köztük nő is :(

pause 2009.12.29. 22:09:54

krvaregen dolgozom ennel a cegnel de most voltam eloszor karipartyn
hat,uncsi volt,es enyhe etelmergezest kaptam.lol?

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.29. 22:10:55

@Bambano: @Jackni Konzol: na de ha adott cégnél adott pozícióban fel sem merülhet, hogy nem mész el, akkor mi van?

Korábban én is becsűrtem, de mivel van némi ivászati tapasztalatom, meg jül is bírom, általában nem volt gondom. De totál józanul most voltam először egy komoly buliban. Mer' hogy megfogadtam.

Trójai 2009.12.29. 22:11:30

@pause: ételmérgezést?
Miért nem alkoholmérgezést? Az illene ehhez a bloghoz. :)

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.29. 22:15:19

igen, az ételmérgezést itt nem tudjuk értelmezni. netán olcsított a cég a töltött kápi beszerzésekor.

Bambano 2009.12.29. 22:15:27

@éjjeli_alkesz: nehezen tudom elképzelni, hogy ha nem akarok elmenni valahova, akkor elcipeljenek... Ha nagyon lehetetlen elkerülni, akkor elmegyek, megteszem, amit elengedhetetlenül szükséges és tipli.

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.29. 22:21:46

@Bambano: nézd, ha a főnököd aszondja, hogy kend, éjjeli alkesz kisfőnök, felszólalmlik az elején, majd szórakoztatja a vendégeket, akkor nem igazán lehet tiplizni egy ideig. a részeg orgia részén már lehetne, de a korábbi években nem akartam, mert része voltam az itt kitárgyalt masszának, - most is inkább az vagyok - de idén kalandvágyból maradtam józanul is. minimum tanulságos.

Bambano 2009.12.29. 22:26:21

@éjjeli_alkesz: szerinted mennyi ideig tart nekem felborítani egy szervert, amit sürgősen meg kell faragni?:) még sosem csináltam ilyet...

a nagyon utálós bulikon nekem az volt a tipikus, hogy elmentem, tettem bent egy kört, ráköszöntem egy-két emberre, hogy lássák, ott vagyok, majd azon lendülettel húztam is el a fenébe.

szerencsére még sosem erőszakoskodtak ilyen téren velem... elrettenti az embereket, hogy nem iszom szeszt. a többség szégyelli, ha bekarmolt...

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.29. 22:37:12

@Bambano: nálatok szervernek hívják a karácsonyfát? :-)

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.29. 23:13:44

nos, közeledik az éjfél, absztinencia fogadalmam többször előre-hátra pozícionált lejárata. az a helyzet, hogy több napos szilveszter leend, így holnap, ami úgy 50 perc múlva veszi lezdetét, már indul is a party. Így a legrosszabb indulatú "évekótaszárazalkesz" sem láthat kivetni valót abban, ha most mindjárt felbontok egy Frittmann cabsav-cabfranc izét. Nem hasonlít semmi komoly dunántúli borra, de valamiért ezzel lettek az év borásza.

peterslounge 2009.12.29. 23:14:30

Üdvözlet!
Szuper post, ilyen rendezvényeken vagyok DJ és imádom. Általában szolid iszogatás után ami hosszu ideig tart valahogy előkerül a cds táskából az "I LOVE ROCK N ROLL" és akkor mindenki elengedi magát. Lerepül a zakó indul a buli.
Imádom! :DDD

Két tojásos hottentotta 2009.12.29. 23:16:39

@éjjeli_alkesz: Volt ilyen szitu, akkor tüntetőleg nem ittam. Ha meg ittam, akkor ésszel és rengeteg ásványvízzel hatalmas mennyiségű vöröset tüntettem el, s maradtam színjózan, míg mások fetrengtek a viszkitől és egyebektől..

Turee 2009.12.29. 23:18:48

Én pont 1-2 hete beosontam egy haver által egy ilyen bulira, szóval én nyugodtan ihattam ehettem amennyi jól/rosszul esett, nem volt fönök akitöl tartsak.

Ez valóban a nagyobb multikra jellemző, ezeket viszont nagyon eltaláltad.

Én iszonyat jót mulattam (a "profibb" fajtából vagyok, tehát ha éreztem hogy sok akkor ettem kicsit aztán tovább ittam :D), adtam szépet a jányoknak és jobbnál jobb sztorikat adtam elő hogy melyik osztályon is dolgozom!

10/10es cikk :)

BUÉK!

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.29. 23:18:51

@peterslounge: és hogy bírod pl. a Kft-től az Afrikát, a Demjéntől a Sajtól van a... meg az egyéb kötelező - amúgy nagyszerű - klasszikust?

Nehéz munka ez barátom.

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.29. 23:20:59

nohát, Sajtból van az a kurva Hold. még 40 perc.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.29. 23:23:04

@éjjeli_alkesz: nálatok három napig tart a szilveszter?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.12.29. 23:23:05

Gratulálok a poszthoz! Nagyon épületes olvasmány volt, szeretem az alkoholistákról szóló cikkeket, írásokat, mivel egy kicsit én is az vagyok!
További jó szórakozást!

peterslounge 2009.12.29. 23:24:24

@éjjeli_alkesz:

az az érdekes hogy tőlem mindig azt kérdezik hogy birod a részegeket ilyenkor? :DDD
A zene egy érdekes dolog, tulajdonképpen hálás vagyok a Kft nek hogy komolyan megirta azt a zenét mert mindig üt :D de ilyenek a dzsorgsz májkül : wake me up s sorolhatnám. Probálom dinamikusan egymas utan rakni ezeket a slágereket pl egy part time lover re pontosan rákeverem a hit the road jack et, páran megborulnak mert olyan mint ha tört ütem lenne :DDD
megvan a szépsége

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.29. 23:27:02

@hillaby: ha elutazós buli, akkor igen. vagyis nem, kettő, elsején már mér? akkor csak a welnessben tisztulunk, oszt kocsiba be.

amúgy ha Romániában lennék, most hány óra lenne?

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.29. 23:28:43

@éjjeli_alkesz: akkor már később lenne, ha úgy akarod... ha most kezded, akkor 30. estig 1 nap, 31. estig kettő nap, és ne mondd, h abbahagyod 1.1.-n 00 órakor (ill. hejesen órakkor), mert akkor nem hiszem el

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.29. 23:33:38

@peterslounge: hmm
mondjuk meg kell küzdened a türemkedő részegekkel, hogy ezt rakd be haver stb.
de ugyanakkor egy ügyes ritmusváltással leszerelheted a lassú alatt nyilvánvalóan durván tapizós köcsögöt. már ha volt ilyen. :) nem irigyellek...

diktatorikus kleptokrácia 2009.12.29. 23:34:48

jó, tetszik. láttam már néhány érdekes bulit...

@Bádoer: nem kevés az a fél cent? vagy qwasoxor ismételed, hogy hasson is?

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.29. 23:39:54

@Zanzo: és a fél centben még sör is van :-), lehet, hogy tűvel adagolja? :-D

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.29. 23:48:00

@éjjeli_alkesz: tizenhárom perc! bírd ki, könyörgünk! itt a pia ideje!

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.30. 00:01:25

Oh, igen. Egészségetekre! Ühmm, nyamm, ahhh!

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.30. 00:18:03

exs! majd írd le, milyen érzés tizenvalahány nap után megint inni. én még nem merem kipróbálni... várok vele vagy nyolc-tíz évet még

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.30. 00:21:12

@disab: köszönöm!

nos barátaim, mindenki más is fogja meg a keze ügyében lévő (narancslevet) bort, sört, rövidet, oszt virtuálisan legalább egyet igyunk. kivéve, ha éppen besokalltál, vagy egy olyan egyesület tagja vagy, akik sosem ihatnak többé.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.30. 00:26:11

@éjjeli_alkesz: a Cukorbabák Clubjára gondolsz? olyan ari vagy, mindjárt elolvadok

nem baj, hogy fehéret iszom? tudod, a hasamnak a fehér a jobb, a hátamnak a vörös, a szerint iszom, hol fáj jobban :D

még 1x, eksön és szalut!

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.30. 00:32:26

@hillaby: baszki ne égess, nem látens buzi a blog címe, nem véletkenül. az a,n,o,n,i,m alkeszekre gondoltam, csakhogy mások is biztosan értsék. (most működött a tiltó protokoll)

az első pohár: annyi az eltérés, hogy nyilván pszichésen, mintha az első pohár is zsongítana. a nyélőcsövemet meg kellemesen melengeti. ezek a napi rutinban nem tűnnek fel :)

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.30. 00:47:32

@éjjeli_alkesz: ez most magas labda, de nem ütöm le, inkább én is megerősítem, hogy a C. C. alliteráció az A. A.-ra akart utalni, de tényleg

kék madár 2009.12.30. 00:55:47

en szivesen leirom kedvenc ceges karacsonyomat.
A cegnel 2 ifju osztalyvezeto titan volt, es az egyik az evzaro szoveg utan meg is kapta a ceg Oscar-jat, az evente kiosztando Rolexet.
Mindenki ivott lelkesen kiveve egy lany, akivel eveken at kocsmaztunk, de par honapja eltunt.
A sans Rolex titan viszont olyan sebessegben rugott be, hogy lefejelte a svedasztal kozepen diszelgo homart, ossze akart verekedni a Rolexes titannal, uvoltozott a nagyfonokkel, majd a filodendronnel. Majd egyszeruen osszeesett pisiles kozben a WC-ben, ahova mar egyebkent is 3-an vittuk csak fogni, tartani azert mindent nem akartunk neki. Azt mar nem tudta megmondani, hol lakik, de a szemelyijebol kiderult, nyomtuk is be egy taxiba, nem lakott messze. Szerencsere nem kellett agyba bujtatni, mert a hianyzo csajszi nyitott ajtot a kulcszorgesre, akkor derult ki, hogy mar egy fel eve jarnak. Mondtuk is neki, hogy a penzet ne keresse, azt a Peep Showban verte el, de arra mar nem emlekszunk, hogy a tetovalo szalonban ki fizetett.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.30. 00:55:55

@éjjeli_alkesz: ha annyira lennél látens buzi, mint amennyire látens iszákos vagy, akkor már tele lenne az internet, meg a velvet blog a homopornóvideóiddal! meg kell értsed, te vagy a no. 1 piás blogger! :D:D

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.30. 00:58:28

ooohh, XD

a harmadik pohárról semmi újat nem tudok mondani. ebben teljesen igaza van az a..a -s jóbarátoknak. két-három hét kihagyás semmilyen bafolyással sincs az ivási szokásainkra. De teszem hozzá, akkor ha ezt így akarjuk, és szünettel csupán a májunknak kedveztünk némi karácsonyi ajándékkal.

krakkói vonat 2009.12.30. 01:02:05

Kedves Barátaim! Bekapcsolódnék a virtuális iszogatásba, úgyhogy emelem poharam Rátok egy mátraaljai olaszrizlinggel! Egészségetekre! :)

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.30. 01:03:36

@éjjeli_alkesz: tegyük fel, kibírja a májam harmincöt éves koromig: akkor tényleg megérdemli, hogy megajándékozzam évente egy hónap szabadsággal

ha nem, akkor Taigetosz!

this is my opinion. "az élet túl rövid ahhoz, hogy csak egy legyen belőle" - ez a kedvenc idézetem valakitől, akinek előbb eszibe jutott, mint nekem

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.30. 01:05:58

@disab: egészségedre! még egy fehérhívő!

lucreciaborgia 2009.12.30. 01:06:13

Egészségetekre! Ma fedeztem fel ezt a blogot és egy részét el is olvastam.Én általában rosét iszok, de most kivételesen a második üveg fehér, így ezzel koccintok, ha nem veszitek tolakodásnak.

Bambano 2009.12.30. 01:07:25

@hillaby: nem, de egy jól irányzott utasítással hirtelen meg lehet dobni a callcenterben csörgő hívások darabszámát és olyankor a legkeményebb főnök is elenged:)

Bambano 2009.12.30. 01:08:00

a legkeményebb buli egyébként egy névnap volt mifelénk, amikor a főnök a havernak tejet adott. azt mondta, hogy akin nem látszik meg 7 deci kisüsti, abba nem pazaroljuk az alkoholt:)

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.30. 01:08:35

@lucreciaborgia: üveggel nem illik koccintani! vagy nem akartok mosogatni? höhöhö

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.30. 01:11:47

@kék madár: nem árt ha az embernek vannak barátai a cégnél. régebben ha kidőltem, valahol belül biztosan számíthattam arra, hogy vigyáznak rám, és ez így is volt. És persze fordítva is igaz. Egy kurva részeg emberrel nem tud más jobban törődni, mint aki már átélte az adott helyzetet.

Én továbbra is a Vesztergombi kékfranyóst emelem koccintásra: egs!

lucreciaborgia 2009.12.30. 01:13:02

Hahaha, nem ér belekötni az újoncokba!
Kislattyogok a fehérboros palackhoz a konyhába a borospoharammal és teletöltöm. Így már megfelel?

krakkói vonat 2009.12.30. 01:14:20

@hillaby: Bezony száraz fehér ("de amúgy mindent szeretek...") hívő vagyok. De azért a karácsonykor elfogyasztott Gere-féle veresbor is nagyon adta!

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.30. 01:22:45

@disab: @hillaby: @lucreciaborgia:

kedves egészségetekre!

mondom ezt, mint először kisebbségben maradt vörösboros. disab Geréje kicsit enyhít a helyzeten.:)

krakkói vonat 2009.12.30. 01:35:16

@hillaby: :) @éjjeli_alkesz: Emiatt ne érezd magad kisebbségben! Isten-Isten!

Turee 2009.12.30. 01:35:56

Najó iszom egy sört a kedvetekért :)

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.30. 01:43:42

Basszameg, rögtön az első este másfél óra alatt kiszippantottam a kisérleti üveg bort. Már a folyó verzióból iszom a fröccsöt.

Köszöntelek Turee.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.30. 01:49:46

@éjjeli_alkesz: te egy igazi alien vagy! megmondtam már az elején! nehogy utána csináljátok, mert már a felénél Bajor Imrévé változtok, és Gálvölgyivel meg Hernádival fogtok álmodni! mindent el kell felezni, amit látens kolléga mond: ő húsz éve iszik? te tíz év után MEGHÁÁLSZ! ő napi egy üveg bort iszik? te egy pohártól is Névtelen Nedűivóvá válsz! Látens kolléga egy ET!

apropó, nem "frittmann cabsav-cabfranc" izét ittál? vagy Vesztergombi kékfrankost? vagy már esetleg rögtön kettőt be is szippantottál??

lucreciaborgia 2009.12.30. 01:53:13

Régebben vörösbor rajongó voltam, de jó ideje azért pártoltam a rosé mellé, mert nem lesz másnap a szám szélén vörös keret, meg a nyelvemen, fogaimon elszíneződés. No, gondolom ez a mennyiség növekedésével is párhuzamban áll.:)

krakkói vonat 2009.12.30. 01:53:21

@éjjeli_alkesz: "Már a folyó verzióból iszom a fröccsöt. " Ez egy klasszikus mondat, imádom! :) Én eljutottam oda, hogy épp Cseh Tamás bácsit hallgatok, ez mindig átsegít a nehezén, pedig már kezdek nagyokat pislogni ettől a nehéz nagyrédei rizlingtől. ;)

krakkói vonat 2009.12.30. 01:54:36

Ja, és persze mindenkinek egy hatalmas egs! ;)

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.30. 01:54:39

@disab: szerintem nem a rizling, hanem az egy óra ötvennégy perc teszi :D

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.30. 02:07:58

@hillaby: és igen, hillaby kolléga szeme éles, el akartam tüntetni a Frittmannt, itt figyel most is, de a polcról és Pannoniából úgy mosolygott rám a Vesztergombi, aminek nem lehetett ellenállni.

kék madár 2009.12.30. 02:10:45

en ezt mar nem tudom kovetni : )
gonzo blogolas

krakkói vonat 2009.12.30. 02:20:58

@hillaby: Mondasz valamit! :)

Uraim! Mivel az utolsó pohárnál járok, elbúcsúzom. Egy élmény volt önökkel inni! :)

lucreciaborgia 2009.12.30. 02:34:11

Én is álomra hajtom fejem, remélem az általatok érzékletesen leírt más(az)nap elkerül.:) Vagy leküzdöm az itt tanult új praktikákkal.:) Ja, kedves disab, nem úr vagyok, legfeljebb úrhölgy, de gondolom csak a reflexek dolgoztak "kirekesztő" megszólításodban!:))))))

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.30. 08:42:41

Azon gondolkozom, hogy páran ünnepélyesen csatlakoztak a méregtelenítési mozgalomhoz, aztán jól eltűntek. remélem nem az elvonási tünetek végeztek velük. de egy pár szóban jelezhetnék, mi volt...

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.12.30. 08:54:32

élőben viccesebb, mint olvasva.

DArchAngel 2009.12.30. 08:56:07

Az utolsó másfél óra kimaradt, de a hírek szerint különösebb gond nem volt velem :)

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.12.30. 09:20:23

@DArchAngel: másfél órán keresztül méregtelenítettél? :D

@éjjeli_alkesz: a tanulság, hogy az emelem poharam mozgalom nagyobb sikerre tett szert, mint a leteszem poharam... aki mégis megpróbálta veled együtt, az vagy nem él (delirium, szívroham, bélcsavarodás stb.) vagy él még de már megint be van rúgva és rólad hallani sem akar :D

DArchAngel 2009.12.30. 09:37:49

@hillaby: Kedélyesen beszélgettünk, majd hazamentem.

Nick Leeson 2009.12.30. 09:38:25

Itt mindenki Bor-os?
Én inkább a sört szeretem, meg a töményet. Nem feltétlenül egyszerre. :)

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.30. 09:46:10

én megiszom a sört is. meg a jägert, esetleg a sambucát, a becherovkát, duzzogva a konyakot. sajnos a pálesz, a viszki (kivéve a kanadait vagy írt, tehát a whisky és a whiskey egyaránt végülis jöhet) és a vodka nem jön be, így egy széles szelet számomra kimarad.

Szalacsi_Dezső 2009.12.30. 10:50:54

Gyanús ez a dolog nekem. nem multinál vagy cégnél történhetett ez a buli, hanem mongyuk a közigazgatásban. Mer' hogy olyan ismerősnek tűnik.
Ritkák a posztok, de ez igen-igen jó volt.
Grat éjjeli alkesz blogger úrnak!

Nick Leeson 2009.12.30. 10:56:14

@éjjeli_alkesz: A vodka nekem se jön be. Fiatal koromban állandóan deci vodka-deci narancs volt a tuti pia (természetesen egyhajtóra). Kegyetlen sokszor KO lettem tőle. Mostanra a narancs üdítő szagától is hányhatnékom van. :)

marinéni 2009.12.30. 10:59:07

@Bádoer:
Volt céges karácsonyi buli a foglalkoztatómnál is, úgy kellett behisztiznem magam, holott fél éve dolgozom ott. ott is volt kaja pia csak a szakács nem állt a helyzet magaslatán.

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.30. 10:59:32

@Szalacsi Dezső: nem, nem államigazgatás. de ennél konkrétabbak nem leheteünk, mert az esetleges egyezés néhány karakterrel senkinek nem hiányozna:)

réges-réges régen, egy messzi-messzi galaxisban..

marinéni 2009.12.30. 11:00:57

@Szalacsi Dezső:
közigazgatásban dolgozok vaze, csak a bulinál tuttam meg, hogy mégsem az a hely a foglalkoztatóm, ahun dógzok. Erre varrjál gombotot

k-zoltan 2009.12.30. 12:13:04

A karaoke kivételével (nem volt), mintha a munkahelyem karácsonyi bulijáról olvastam volna.
Hatalmas :):D

NAR 2009.12.30. 12:31:22

@éjjeli_alkesz: Ezért (is) jó elkerülni az ilyen pozíciókat. Én 10 éve rendszeresen kihagyom a karácsonyi bulikat, mivel nem iszok és csak hasonlókat hallottam a buliról, mint amiket írtál.

Bud és Kelly Cica 2009.12.30. 12:52:45

szia, kedves vagy, hogy gondolsz ránk:)
nálam nem működött a szünet, elég hamar kísértésbe estem, aminek nem is álltam ellen egyáltalán, viszont:
a hétköznapokat kiiktattam, semmi kiborult egyedül ivás nem volt,
a hétvégéket kicsit megtoltam, de szigorúan társaságban és jókedvből,
a karácsonyi pár nap pedig teljesen szárazon telt, a kóla volt a legkeményebb pia, amit magamhoz vettem:)

összességében jól vagyok így, eleget tudtam pihenni, meg kiiktattam a stresszforrások közül mindent, ami rajtam múlik, most már úgy nagyjából a régi vagyok.
a téli-tavaszi hónapokra is kb. azt tervezem, hogy hetente egy buli, az sem feltétlenül az ivás miatt, nyáron meg majd elengedem magam egy kicsit megint, de azzal sem lesz semmi baj. remélem. bár most megkívántam a hűtőből a rosét, de szerencsére azt annyira nem kultiválom, úgyhogy nem lesz nehéz ellenállni neki.:)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2009.12.30. 12:55:48

@éjjeli_alkesz: Nagy buli volt az éjjel, egészségedre. A céges buli leírás tökéletes, én tavaly voltam először józan, és minden pont így történt. Talán még az agresszió az, ami nagyon erősen látszik, ha józan vagy, egyébként már a szalonspicc is eltünteti, érdekes.
Pont emiatt idén már a rutinos ivók táborát erősítettem, és a végefelé becsatlakoztam a durvábban beivottak közé.

Szalacsi_Dezső 2009.12.30. 13:49:47

@marinéni: Hát, na ja! Jellemző!
Valaki részegen elkottyintotta magát?
:-D

Videki_sürünivos 2009.12.31. 01:06:59

Sziasztok!

Ez a blog miatt regeltem erre az egész "izére" :)

Rövid bemutatkozás?
Egy vidéki nagyobb városban vagyok 30 alatt emberke...
Hetente 1-2-3-szor iszok átlagban, legtöbbször jó alaposan berúgok, ritkán sikerül megállnom a szalonspiccnél. Így ünnepekkor, szabadságon jóval többet toltam :-)
Egymagam soha nem iszok, csak társaságban; szerencsére szinte mindig van valaki, aki csatlakozik, ha van kedvem :-) . Igaz régebben (egyetemen) sokszor heti 4-5 rendes bebaszás is megvolt, kivétel ha rendesen kellett tanulni, mert nem büfészakon végeztem.

Amúgy nem is tudom, hogy igazán alkesz vagyok e, mert simán van amikor egy hétig nem iszok semmit. Viszont az egy isteni érzés, amikor egy délután (jelemzően pénteken) már csak az az eszembe jut, hogy az este ivászat lesz. Már ettől feldobódok!!!

Piák: a sör a legjellemzőbb általában becherovkával vagy jobb vodkával. Sokszor iszom pezsgőt, nem vagyok tőle másnapsabb, mint mástól... bor csak elvétve (ha kapok idegen cégektől :D )

Tegnap pl. egy barátom átjött délután beszélgetni amire én kibontottam 1 üveget a Szilveszterre félrerakott 4 üvegből :D
A vége persze az lett, hogy elfogyott mind a 4 üveg, egy kis maradék becherovka 11-re. Ezután persze továbbmentünk még kocsmázni; reggel 4 körül értem haza...

De, hogy az aktuális poszthoz is írjak:

Egy a régióban jeletős foglalkoztatónál dolgozom. Szolgáltató multi...

Idén 2 céges bui volt az egyik a szűkett (osztályszintű) a másik meg az egész cégcsoporté...

Az osztályszintűn sikerült olyan rendesen berúgnom (ingyen pia ugye nekem...), hogy leestem a rendezvény helyszínén a lépcsőn... szerencsére már a vezetők közül rég nem volt ott senki, de így is látta olyan akinek nem kellett volna :S
Igaz az egyik osztályvezető (több volt ott) is rendesen be volt baszva. Látszott ahogy nem gyengén hajt az egyik nem rossz fiatal "kiscsajra" :-) Eről még fotó is felkerült a céges hálózatra :-)

A másodikon svédasztal volt, nem étterem, mint az elsőn. Itt sokkal óvatosabb voltam, ittam a pezsgőt (asszem 6-7 pohár volt), de amikor már éreztem, hogy már jobban alakulok, akkor inkább eljöttem és becsatlakoztan nem céges ismerősökhöz akik máshol piáltak és velük folytattam :)
Amúgy figyeltem ezerrel és itt is voltak olyan erotikus táncok, amin meglepődtem akkor.

Bocsi, ha sokat rizsáztam...
Lassan fekszek, de ami a dúrva, hogy jó érzéssel tölt el, hogy holnap újra egy nagy társaságban berúghatok rendesen!!!

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.31. 01:13:56

@Videki_sürünivos: örülünk, hogy benézél, tedd meg máskor is.

az alapkérdésre, ti. alkesz-e vagy, az első pár posztot javaslom elolvasni, és főleg a kommenteket.

de azért vigyázz magadra :)

Videki_sürünivos 2009.12.31. 01:23:22

@éjjeli_alkesz: olvastam azt a posztot+kommenteket is, csak gondoltam egy helyre írok.
Nem lehet sokáig aludni, mert menni kell pótolni a 4 üveg tegnap elfogyott pezsit minél korábban... tavaly úgy jártam, hogy 31.-én 15 körül mentem el vásárolni és csak ízesített vagy állati drága pezsi volt csak az egyik nagy bevásárlóközpontban :-)

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.31. 01:34:50

Törley Talizmán, az jó anyag. kicsit drágább, mint az alap Tesco, Cora stb. szarok, meg olcsóbb is a méltán 4.000,- ft-os Henkelnél.

BUÉK, aztán tessék benézni jövőre is!

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2009.12.31. 01:37:41

@éjjeli_alkesz: a picsába mán, hogy 9 nagyfröccs után egy l van a Henkell-ben.
süti beállítások módosítása